Ιερέας – Καθολική εκκλησία/unsplash

Διαψεύδει η Καθολική εκκλησία της Ελλάδας ότι είχε οποιαδήποτε ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την έρευνα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για υπεξαίρεση. Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται: «Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει. Κατόπιν τούτου αναμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος».

Η έρευνα της Αρχής έχει οδηγήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, με τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, να έχει διαβιβάσει το πόρισμά του στον εισαγγελέα, ο οποίος καλείται να ελέγξει δύο ιερείς για υπεξαίρεση καθώς και πέντε ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο πλαίσιο ενός τυχαίου ελέγχου, διαπιστώθηκε έλλειμμα 3 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας, το οποίο φέρεται να έχει επενδυθεί σε νυχτερινά κέντρα. Από την έρευνα προέκυψε ότι μεγάλα χρηματικά ποσά, που έφταναν τα 3 εκατομμύρια ευρώ, μεταφέρονταν από συγκεκριμένους λογαριασμούς που διαχειρίζονταν οι δύο ιερείς σε λογαριασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων.

Η Αρχή έχει ήδη προχωρήσει σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων των πέντε επιχειρηματιών που φέρονται ως αποδέκτες αυτών των χρηματικών ποσών. Το πόρισμα θα εξεταστεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί κακουργηματικές πράξεις από τους δύο ιερείς, καθώς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους επιχειρηματίες.

Πηγή: ethnos.gr