Διεκόπη για τρίτη φορά η δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου, η οποία είχε συμβεί το 2021 στην Κυψέλη. Η συνέχεια της διαδικασίας ορίστηκε για τις 2 Δεκεμβρίου 2024. Στην πρόσφατη συνεδρίαση, για πρώτη φορά ήταν παρούσα η σπιτονοικοκυρά του θύματος, η οποία είναι και βασική κατηγορούμενη στην υπόθεση. Πριν από αυτό, το δικαστήριο είχε διατάξει δύο φορές τη βίαιη προσαγωγή της.

Η συνεδρίαση έκρυβε εντάσεις, καθώς μια πρώην γειτόνισσα του θύματος κατήγγειλε ότι η σπιτονοικοκυρά την είχε απειλήσει μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, λέγοντας ότι «θα με σκοτώσει». Όσον αφορά τους νομικούς εκπροσώπους της κατηγορούμενης, ο δικηγόρος της παραιτήθηκε πριν από τη διαδικασία λόγω διαφωνιών σχετικά με την αμοιβή του. Έτσι, το δικαστήριο προχώρησε στον διορισμό νέου συνηγόρου για την κατηγορουμένη.

Η έδρα αποφάσισε να παρατείνει την προσωρινή κράτηση και των τριών κατηγορούμενων (μητέρας, αδελφής και σπιτονοικοκυράς) μέχρι τον Μάιο του 2025. Η δίκη, που είχε ξεκινήσει στις αρχές του μήνα, περιλάμβανε αρχικά την παρουσία μόνο της μητέρας και της αδελφής της 23χρονης. Η σπιτονοικοκυρά, αν και απουσίαζε κατά την πρώτη διαδικασία, ήταν τελικά παρούσα στην τελευταία συνεδρίαση.

Πηγή: ethnos.gr