ΚΤΕΛ/(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο οδηγός ενός λεωφορείου ΚΤΕΛ βρέθηκε σε μία επικίνδυνη κατάσταση κατά τη διάρκεια δρομολογίου από την Αθήνα προς Χαλκίδα. Σύμφωνα με βίντεο που καταγράφηκαν από επιβάτες, ο οδηγός κρατούσε το κινητό του τηλέφωνο και προσπαθούσε παράλληλα να επισκευάσει το μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων, το οποίο είχε μπλοκάρει. Όπως φάνηκε, δεν είχε μειώσει καθόλου την ταχύτητά του, καθώς ρύθμιζε το λεωφορείο με τους αγκώνες ή τον καρπό του χεριού του.

Μια επιβάτης του λεωφορείου περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας: «Ο άνθρωπος κρατούσε το POS, δεν κρατούσε καθόλου το τιμόνι στα χέρια του… αυτοί οι δρόμοι είναι γνωστοί για την αυξημένη κυκλοφορία». Οι επιβάτες πίσω του παρακολουθούσαν με έκπληξη και ανησυχία, και ορισμένοι θεώρησαν επικίνδυνο να μην ζητήσει εξηγήσεις από τον οδηγό.

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ αναφέρθηκε στο περιστατικό, διευκρινίζοντας ότι η συσκευή που προσπαθούσε να επισκευάσει ο οδηγός δεν είναι το POS, αλλά το μηχάνημα βγάζει τα εισιτήρια. Επιπλέον, εξέφρασε την πρόθεση να διερευνηθεί το θέμα και να ληφθούν οι απαραίτητες ποινές αν επιβεβαιωθεί ότι ο οδηγός παραβίασε τους κανόνες.

Από την πλευρά του, ο οδηγός της ΚΤΕΛ υπερασπίστηκε την εκδοχή του, λέγοντας ότι βρισκόταν σε κατάσταση συμφόρησης και προσπαθούσε να επιδιορθώσει το μηχάνημα όσο περίμενε να φύγει. Επίσης, ανέφερε ότι συνήθως δεν μιλάει στο τηλέφωνο ενώ οδηγεί, καθώς θεωρεί ότι αυτή είναι η σωστή πρακτική.

Το δρομολόγιο ολοκληρώθηκε χωρίς περιστατικά, όμως τα βίντεο με οδηγούς λεωφορείων που παραβιάζουν κανόνες ασφαλείας φαίνεται να πληθαίνουν, αν και ορισμένοι οδηγείτες δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Πηγή: ethnos.gr