(Unsplash)

Δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια οι αναφορές που έχουν δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία του Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης «Άγιος Δημήτριος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων. Εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι η δομή βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας τη στιγμή που ολοκληρώνεται μια δικαστική διαδικασία στην οποία κατηγορείται ένας εργαζόμενος για το θάνατο 21χρονου περιθαλπόμενου.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται καθημερινά με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να διατυπώσουμε την επίσημη τοποθέτηση του Σωματείου μας έναντι όσων παρακολουθούμε στα ΜΜΕ και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα της καθημερινής λειτουργίας μας».

Σημαντική είναι και η αναφορά στην έρευνα που διεξήχθη από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μετά το τραγικό γεγονός του 2021, η οποία επιβεβαίωσε την υψηλή αποδοτικότητα του προσωπικού και τη συνεργασία τους με τους περιθαλπόμενους.

Προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού και οι κτιριακές υποδομές έχουν αναδειχθεί από το Σωματείο, το οποίο ζητάει θεσμική λύση. Πρόσφατα, ανακοινώθηκε επιχορήγηση από το Υπουργείο για την κάλυψη των αναγκών του Παραρτήματος, γεγονός που υπογραμμίζει το αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων.

Για το πρόσφατο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε και υποτίθεται ότι απεικονίζει την καθημερινότητα στο Παράρτημα, οι εργαζόμενοι ξεκαθαρίζουν ότι οδηγεί σε εσφαλμένες εντυπώσεις. Η λήψη και δημοσιοποίηση γυμνών φωτογραφιών περιθαλπόμενων ατόμων με αναπηρία είναι απόλυτα καταδικαστέα, καθώς προσβάλλει την αξιοπρέπειά τους.

Επιπλέον, αναφερόμενοι σε τυχόν κατηγορίες περί μόνιμου εγκλεισμού, οι εργαζόμενοι διαβεβαιώνουν ότι οποιαδήποτε προσωρινή περιοριστική μέθοδος γίνεται με ιατρική υπόδειξη και με γνώμονα την ασφάλεια των περιθαλπόμενων.

Με την αναγνώριση όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους, οι εργαζόμενοι ζητούν την προβολή και δημοσίευση της ανακοίνωσής τους.

Πηγή: ethnos.gr