Μαρία Καρυστιανού (Eurokinissi)

Τη δική της θέση απέναντι στους χαρακτηρισμούς του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, επανέφερε η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων Τεμπών και μητέρα της Μάρθης που χάθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Όπως ανέφερε, «η ζωή συνεχίζεται με απίστευτη δυσκολία και πόνο για τους εμπλεκόμενους σε μια τραγωδία, όταν αυτή συμβαίνει σε μια χώρα όπου οι Θεσμοί λειτουργούν με αξιοπρέπεια. Στην περίπτωση μας, η αναφορά στη λέξη Τέμπη μας ενοχλεί πολύ».

Η Μαρία Καρυστιανού υπογράμμισε τη σοβαρότητα των εγκληματικών παραλείψεων που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κι άλλη εμπλοκή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας που προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια σχετικά με το παράνομο φορτίο της εμπορικής. «Είναι ντροπή για τη κοινωνία να συνεχίζεται η ζωή σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Αυτή η στάση είναι ύβρις για τους νεκρούς μας και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο».

Αντίστοιχα, ο Βασίλης Οικονόμου έκανε δηλώσεις στο Kontra, όπου επικέντρωσε την κριτική του προς τους μηχανοδηγούς που διαμαρτύρονται για μέτρα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο. Χαρακτήρισε το τραγικό περιστατικό των Τεμπών «μια δικαιολογία για κάποιους να ακυρώνουν το μέσο αυτό». Παράλληλα, αμφισβήτησε και τις αναφορές για επικείμενη κατρακύλα στον σιδηρόδρομο.

Η Καρυστιανού κατηγόρησε τον Οικονόμου για την κομματική του ιδεολογία, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη ηθικής είναι προφανής. «Σίγουρα δεν κινδυνεύετε με διαγραφή και καταχειροκροτήθηκετε, αλλά η κοινωνία ζητά την αλήθεια και την απόδοση ευθυνών», είπε χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση αυτή δεν αφορά μόνο τα γεγονότα του παρελθόντος, αλλά εστιάζει και στην ανάγκη για διαφάνεια και τη σωστή διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, αν μη τι άλλο για τη διασφάλιση των ζωών των πολιτών στο μέλλον.

Πηγή: ethnos.gr