Video capture

Δύο 14χρονες κοπέλες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για τον άγριο ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα, ενώ μία 16χρονη έχει ταυτοποιηθεί επίσης ως εμπλεκόμενη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, Κωνστανίνα Δημογλίδου, έχει ταυτοποιηθεί και το τρίτο άτομο που φέρεται να επιτέθηκε στο ανήλικο κορίτσι.

Η Δημογλίδου τόνισε ότι είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τον εισαγγελέα και αναμένουν την ιατροδικαστική εξέταση του θύματος, η οποία θα προστεθεί στην προανακριτική δικογραφία προκειμένου να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι έχουν παρατηρηθεί κρούσματα βίας λίγες μόλις ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημειώνοντας ότι “δυστυχώς βλέπουμε έντονα κάποια περιστατικά, τα οποία όμως δεν συμβαίνουν εντός των σχολείων”.

Σημαντική είναι και η συμμετοχή των γονέων στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Όπως δήλωσε η Δημογλίδου, “οι γονείς του θύματος αντέδρασαν όπως ακριβώς έπρεπε και απευθύνθηκαν στην αστυνομία”.

Επιπλέον, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή «Save Youth» για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού θα είναι διαθέσιμη στις αρχές Οκτωβρίου.

Πηγή: ethnos.gr