Ο σεφ Ιάκωβος Απέργης, μάγειρας του Τζανείου, προσφέρει γκουρμέ φαγητό στους ασθενείς του νοσοκομείου, πιστεύοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται το καλύτερο και ειδικά αξιοπρέπεια». Όπως ανέφερε στην κάμερα του Action 24, έχει βιώσει ο ίδιος την εμπειρία του νοσοκομείου, καθώς η μητέρα του χρειάστηκε νοσηλεία για μεγάλο διάστημα. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν ήρθαν εδώ με τη θέλησή τους, αλλά άρον – άρον», πρόσθεσε, επισημαίνοντας τη σημασία της προσφοράς ποιοτικού φαγητού για να καλύψουν το χρόνο τους κατά την διάρκεια του γεύματος.

Ο μάγειρας του Τζανείου μοιράστηκε τις δημιουργίες του, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα υλικά με αγάπη και φαντασία. «Έχουμε γλυκό μπανάνα με σουσάμι και σοκολάτα υγείας. Για τα παιδάκια στην Παιδοψυχιατρική χρησιμοποιούμε και μερέντα», επεσήμανε. Δημιουργεί επίσης ένα αυτοσχέδιο μιλφέιγ για τους γιατρούς και τους επισκέπτες του νοσοκομείου, χρησιμοποιώντας φύλλο κρούστας που υπάρχει ήδη στο νοσοκομείο, γεμίζοντάς το με κρέμα και πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλα.

Για να εμπλουτίσει το μενού και να κάνει το φαγητό πιο ενδιαφέρον, αναφέρθηκε στο γλυκό νεκταρίνι, τονίζοντας ότι «κάποια στιγμή όλοι βαριούνται τα φρούτα». Σκοπός του είναι να βρίσκει δημιουργικούς τρόπους ώστε να προσφέρει κάτι διαφορετικό: «Η σκέψη ήταν να κάνω γλυκό με κανέλα και ζάχαρη, γιατί αυτά έχω». Ο Ιάκωβος Απέργης προσπαθεί να δημιουργεί και να προσφέρει, ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές.

Πηγή: ethnos.gr