Μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν χθες πάνω από την Κύπρο στο πλαίσιο των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιούνται στην περιοχή από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Κοινές ασκήσεις

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των τεσσάρων χωρών διεξάγονται από χθες έως τις 28 Αυγούστου στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο νοτίως της Κύπρου.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μεγάλο φάσμα αντικειμένων ναυτικών και αεροπορικών ασκήσεων αλλά και αντικείμενα Ερευνας και Διάσωσης.

Βίντεο που απέστειλε αναγνώστης του SigmaLive δείχνει μαχητικά να πετάνε πάνω από το χωριό Γεράσα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για μαχητικά πάνω από την Σκαρίνου.

Πηγές από το υπουργείο Αμυνας της Κύπρου επιβεβαίωσαν ότι οι αναφορές και τα βίντεο σχετίζονται με την κοινή στρατιωτική άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ» που πραγματοποιείται το διήμερο 26-28 Αυγούστου.

Μήνυμα από τη Γαλλία

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα μαχητικά πέταξαν και πάνω από το αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αλλά και από άλλες περιοχές.

Η Γαλλία συμμετέχει στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τρία γαλλικά αεριωθούμενα Rafale και φρεγάτα εξοπλισμένη με ελικόπτερο.

Η γαλλίδα υπουργός Αμυνας, Φλοράνς Παρλί, έγραψε στο Twitter ότι «η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε χώρο έντασης. Με τους Κύπριους, Ελληνες και Ιταλούς εταίρους μας, ξεκινάμε σήμερα στρατιωτική άσκηση με αεροπορικά και θαλάσσια μέσα».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Αμυνας της Κύπρου, τονίζοντας ότι «τα τέσσερα Ευρωπαϊκά Κράτη της Μεσογείου επιθυμούν να συνεισφέρουν με σκοπό μια ενισχυμένη, συλλογική, ναυτική παρουσία, που θα βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση, στον διάλογο και στη συνεργασία».

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr