Μέσα στο 2020 έχουν διενεργηθεί από τους επιθεωρητές του ΣΕΠΕ συνολικά 56.241 γενικευμένοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 19,2 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο δίμηνο του 2021 έγιναν από τον ΣΕΠΕ 8.116 γενικευμένοι έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ενώ ειδικά για την covid και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, έκανε συνολικά 2.815 έλεγχοι και επέβαλε 35 πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

Συστάσεις σε 300.000 επιχειρήσεις

Τα στοιχεία αυτά έκανε γνωστά στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι από το Υπουργείο Εργασίας εστάλησαν συστάσεις σε 300.000 επιχειρήσεις για τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσώτης τόνισε την ανάγκη «άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων με υποχρέωση των επιχειρήσεων για εφαρμογή των ενδεδειγμένων μέτρων για τη μη διασπορά του κορονοϊού».

Γενικοί και στοχευμένοι έλεγχοι

Ο κ. Τσακλόγλου απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Κατσώτη για ελλιπείς ελέγχους, αντιτείνοντας ότι διενεργούνται δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι σε όλη την επικράτεια για να διαπιστωθεί η πιστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Το ΣΕΠΕ σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας διενεργεί γενικούς και στοχευμένους ελέγχους για την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων στους χώρους εργασίας», ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου.

Ο κ. Κατσώτης υποστήριξε ότι παρά τις καταγγελίες που γίνονται από εργαζομένους για ελλιπή υγειονομικά μέτρα προστασίας τους αποκρύπτονται, δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι από το ΣΕΠΕ με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι χώροι δουλειά τους σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Πηγή ΑΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr