Γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision.

«Σεβόμαστε τις όποιες απόψεις της Ιεράς Συνόδου ή όσων διαφωνούν με τον τίτλο του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει φέτος την Κύπρο στη Eurovision.

Την ίδια ώρα, όμως, η Κυβέρνηση σέβεται απολύτως την πνευματική και καλλιτεχνική ελευθερία της δημιουργίας, η οποία δεν μπορεί να παρερμηνεύεται ή να περιορίζεται λόγω του τίτλου ενός τραγουδιού και δεν θα πρέπει να δίνονται διαστάσεις που δεν χρειάζονται», αναφέρει ανακοίνωση.

Το τραγούδι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις:

To συγκεκριμένο τραγούδι έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε χριστιανικές μερίδες στην Κύπρο, ενώ εναντίον του έχουν καταφερθεί τόσο η Ιερά Σύνοδος όσο και ο – γνωστός για τις… ενδιαφέρουσες απόψεις του – Μητροπολίτης Μόρφου.

Η Ιερά Σύνοδος μάλιστα έχει καλέσει την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία διορίζει το ΔΣ του ΡΙΚ και στην οποία είναι υπόλογο, να μεριμνήσει για την ακύρωση της επιλογής του συγκεκριμένου τραγουδιού και την αντικατάστασή του με άλλο «το οποίο να εκφράζει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και διεκδικήσεις μας».

Από την άλλη, έχουν υπάρξει απειλές από πολίτες ότι θα κάψουν τον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ εξαιτίας της επιλογής του τραγουδιού αυτού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr