Πρόωρη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς ντε Γκίντος μία συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχήματος bad bank (ειδικό «όχημα» στο οποίο μεταφέρονται τα κόκκινα δάνεια).

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Der Spiegel ότι «δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση και δεν έχουμε εισέλθει σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια σχετικά με αυτό. Είναι πρόωρο να έχουμε αυτή τη συζήτηση τώρα», όταν ρωτήθηκε αν η τράπεζα έχει ορίσει ομάδα εργασίας για τη δημιουργία του εν λόγω σχήματος.

Έτοιμη η ΕΚΤ για συνεργασία με τους γερμανικούς θεσμούς

Στην ίδια συνέντευξη, ο ντε Γκίντος τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους γερμανικούς θεσμούς για την επίλυση της διαφοράς με το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στο βασικό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) και να δώσουμε πληροφορίες ώστε να διευκολύνουμε την απάντηση που πρέπει να δώσουν οι γερμανικοί θεσμοί στο Συνταγματικό Δικαστήριο.»

» Συνεπώς είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, αλλά πάντοτε με πλήρη σεβασμό της ανεξαρτησίας μας», είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr