Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου μπήκε στο Κοινοβούλιο καθώς έπιασε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το ποσοστό του 3% που απαιτούνταν, κατακτώντας μάλιστα οκτώ έδρες στην επόμενη Βουλή.

Μάλιστα ανάμεσα στους οκτώ βουλευτές που εξέλεξε η Πλεύση Ελευθερίας είναι ο δημοφιλής ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας αλλά και η τραγουδίστρια του συγκροτήματος «Μπλε», Τζώρτζια Κεφαλά.

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έθεσε υποψηφιότητα με την «Πλεύση Ελευθερίας» και στις βουλευτικές εκλογές του 2019 στην Α’ Πειραιά, ενώ στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ήταν υποψήφιος στην Α’ Αθηνών, από όπου μετακινήθηκε στον Νότιο Τομέα, όπου και εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από την άλλη η τραγουδίστρια των «Μπλε» ήταν επίσης υποψήφια με την «Πλεύση Ελευθερίας» στις 21 Μαΐου και τελικά εξελέγη στον Δυτικό Τομέα στις 25 Ιουνίου.

Το «ευχαριστώ» του Σπύρου Μπιμπίλα

Μάλιστα ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook ευχαρίστησε όσους βοήθησαν με την «ψήφο τους να μπει στη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας».

«Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους που μέσα σε δύσκολες συνθήκες αγκάλιασαν τον αγώνα μας για να μπει τελικά η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Βουλή. Όπως πάντα μέχρι τώρα θα είμαι δίπλα στους δίκαιους αγώνες των πολιτών και ιδιαίτερα της μεγάλης οικογένειας των καλλιτεχνών για μια αξιοπρεπή, δίκαιη και χωρίς προβλήματα ζωή….Με την Ζωή στην νέα Βουλή ανοίγουμε τον δρόμο για μια ισχυρή αντιπολίτευση υπεράσπισης των πολιτών», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το βίντεο που είχε ανεβάσει η Τζώρτζια Κεφαλά

Η Τζώρτζια Κεφαλά με βίντεο που είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook είχε εξηγήσει και τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με την πολιτική και να πολιτευθεί με την Πλεύση Ελευθερίας.

«Η αλήθεια που λες είναι ότι η ζωή θέλει αλήθεια. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τα κάνεις, δεν μπορείς να μην τα κάνεις, οπότε τα κάνεις με χαρά. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να είσαι υγιής σωματικά και πνευματικά.

Έχω κάτι να σας πω. Αποφάσισα, επειδή κουράστηκα και έχω ζήσει πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία 3-4 χρόνια που αφορούν στη ζωή των καλλιτεχνών, στη ζωή του βαφτισιμιού μου που ‘έφυγε’ από παραλείψεις και ασυνεννοησίες.. Όλη αυτή η ανημποριά να λειτουργήσουν απλά πράγματα και όλη αυτή η μοιρολατρία που έχουμε που μας προστάζει να αποδεχόμαστε τις καταστάσεις που ζούμε…  Ακόμα κι αυτό με έχει κουράσει πάρα πολύ.

Οπότε αποφάσισα, φίλοι μου, να δράσω και αποφάσισα να ενωθώ με ένα άλλο κορίτσι που μου λένε ότι μου μοιάζει λίγο ενεργειακά… Δεν ξέρουμε αν μοιάζουμε ή όχι. Πάντως βρίσκω ότι είναι ένας άνθρωπος πολύ γλυκός, πολύ συνεπής, που τηρεί τον λόγο του, που έχει πάρα πολύ διάθεση να παλέψει για τους άλλους μέσα από πολλές και σκληρές συνθήκες κυρίως αν είσαι γυναίκα. Αυτός ο άνθρωπος είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέσα από το κίνημά της, γιατί κίνημα το λέει, δεν το λέει κόμμα, πράγμα που μου αρέσει πάρα πολύ έχει μαζέψει ανθρώπους απλούς που δεν είναι καριερίστες της πολιτικής και που θέλουν να κάνουν κάτι. Είπα να συνταχτώ με αυτούς τους ανθρώπους », είπε στη συνέχεια.

Τι λέτε λοιπόν να βάλουμε λίγο rock ‘n’ roll στη Βουλή; Θα σας άρεσε η ιδέα. Λίγο τούλι και αρβύλα, βρε αδερφέ λίγο τρέλα και κορδέλα και συνέπεια όμως».

Πηγή: in.gr