Σε εξέλιξη είναι οι εκλογές του β’ γύρου στην Τουρκία μέχρι τις 17:00 με τους πολίτες να επιλέγουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως οι απλοί πολίτες έτσι και τα κομματικά στελέχη άσκησαν το εκλογικό τους καθήκον μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μπιναλί Γιλντιρίμ.

O Μπιναλί Γιλντιρίμ ψήφισε μαζί με τη σύζυγό του, Σεμιχά, ενώ είχε μαζί του και τον εγγονό του, Ερχάν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας μετέβη λίγο μετά τις 12:00 σε εκλογικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη και πήγε σε ένα παραβάν μαζί με τον εγγονό του και στο άλλο πήγε η σύζυγός του, ωστόσο η Σεμιχά Γιλντιρίμ φάνηκε να καθυστερεί περίπου 30 δευτερόλεπτα να βγει από την κάλπη με τον σύζυγό της να «ανησυχεί».

Συγκεκριμένα στάθηκε δίπλα στην κάλπη και να κάνοντας πλάκα της είπε αστειευόμενος: «Τι έγινε γυναίκα; Δεν μπορούσες να αποφασίσεις;».

Στη συνέχεια ο Γιλιντιρίμ έριξε το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στις εκλογές.

«Καλώς εχόντων των πραγμάτων με το αποτέλεσμα των εκλογών θα εισέλθουμε στον Αιώνα της Τουρκίας με τον ηγέτη μας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν»

«Αυτό που χρειάζεται η Τουρκία είναι εμπιστοσύνη, σταθερότητα και εμπειρία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων με το αποτέλεσμα των εκλογών θα εισέλθουμε στον Αιώνα της Τουρκίας με τον ηγέτη μας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα κάνει όλα τα γεμάτα εμπιστοσύνη βήματα. Εύχομαι καλή τύχη σε όλο το έθνος μας και στην ανθρωπότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιλντιρίμ που στη συνέχεια έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με τους παρευρισκομένους σύμφωνα με τον ιστότοπο dunya.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμπεριφέρεται ήδη σαν νικητής μετά το προβάδισμα που του έδωσαν οι πολίτες στην πρώτη κάλπη, ενώ και οι δημοσκόποι μέχρι στιγμής δίνουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα πάρει από 52 – 56% και θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών.

Πηγή: in.gr