Πόνταρε στο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και έγινε πλουσιότερος κατά… 400 εκατομμύρια δολάρια.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Λεμπ του αμερικανικού επενδυτικού fund Third Point, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγάλους νικητές του μετεκλογικού ράλι στις χρηματιστηριακές αγορές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο έμπειρος διαχειριστής κατάφερε να επωφεληθεί από την αντίδραση της αγοράς στο αποτέλεσμα της κάλπης, καθώς η νευρικότητα της προεκλογικής περιόδου έδωσε πολύ γρήγορα τη θέση της στο ράλι της μετεκλογικής περιόδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα μέσα Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου ο δείκτης S&P 500 στη Wall Street έχασε το 6% της αξίας του.

Όμως, μέσα σε τρεις ημέρες -από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου- κατόρθωσε να παρουσιάσει κέρδη της τάξης του 7%. Ο ίδιος, παρά την αβεβαιότητα του Οκτωβρίου, διατήρησε την έκθεσή του στις αμερικανικές μετοχές, την οποία μάλιστα αύξηση ακόμη περισσότερο, καθώς πλησίαζε η ώρα της κάλπης.

Σε βιντεοκλήση με επενδυτές, ο Λεμπ είχε εξηγήσει ότι ως αποτέλεσμα της έρευνας της εταιρείας και της χρήσης δεδομένων από παρόχους, δεν ανησυχούσε υπερβολικά για την επίδραση των εκλογών στις αγορές, σύμφωνα με πηγή των FT. Πολλοί διαχειριστές fund απέφυγαν να κάνουν πονταρίσματα στις εκλογές, καθώς είχαν «καεί» από τη σοκαριστική νίκη του Τραμπ το 2016.

Η υπομονή και η επιμονή του απέδωσαν τελικά καρπούς, καθώς το μετεκλογικό ράλι στις μετοχές των εταιρειών τού απέφερε κέρδη, τα οποία άγγιξαν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr