Με τις εκλογές να ολοκληρώνονται με μεγάλο νικητή τον Τζο Μπάιντεν, η αγωνία έδωσε τη σειρά της στους πανηγυρισμούς για την αλλαγή σελίδας στις ΗΠΑ. Ωστόσο, μόλις αυτοί ολοκληρωθούν, ο πλανήτης θα στραφεί στην επόμενη ημέρα!

Στα πλαίσια της ευρύτερης αυτής συζήτησης για τα πιθανά σενάρια της επόμενης μέρας, αναλυτές εξετάζουν το κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε πράγματι να υλοποιήσει αυτό που αφήνει συνέχεια να εννοηθεί: Να μην δεχθεί να παραδώσει την αμερικανική προεδρία.

Όπως υπενθυμίζει ο Guardian, τους τελευταίους έξι μήνες ο νυν αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένως αρνηθεί να δεσμευτεί για μία ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.

«Ο μόνος τρόπος να χάσουμε αυτές τις εκλογές είναι να γίνει απάτη. Θυμηθείτε το. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χάσουμε» είπε.

Ποιος θα απομακρύνει τον Τραμπ αν αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία;

Τον Ιούνιο ο Μπάιντεν δήλωνε πεπεισμένος ότι ο στρατός θα ήταν αυτός που θα απομάκρυνε τον Τραμπ από την προεδρική κατοικία.

Οι στρατιωτικοί, όμως, έχουν άλλη γνώμη. Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλεϊ, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην αμερικανική στρατιωτική ιεραρχία, δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν σκοπεύουν να εμπλακούν.

«Στην περίπτωση διένεξης σχετικής  με τις εκλογές, με βάση τον νόμο, τα αμερικανικά δικαστήρια και το αμερικανικό Κογκρέσο επιφορτίζονται με την επίλυση οποιασδήποτε διαμάχης και όχι ο αμερικανικός στρατός. Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στο Σύνταγμα των ΗΠΑ» είπε.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μια πιθανή άρνηση του Τραμπ να παραδώσει την εξουσία, μόνο μεγάλα προβλήματα θα δημιουργούσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr