Σε διαρκή κινητοποίηση φαίνεται πως βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο με τα σενάρια για τις πιθανές ημερομηνίες που θα γίνουν οι εκλογές να «φουντώνουν» ολοένα και περισσότερα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η επικρατέστερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι την Κυριακή των Βαΐων, στις 9 Απριλίου. Ωστόσο να σημειωθεί ότι οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί από το Μαξίμου.

Εκλογές: Με «pou pass» (παρακολουθήσεις και επιδόματα) και Qatargate

Οι ίδιες πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αναμένεται εντός Μαΐου.

Αλλά, αν και η συγκεκριμένη ημερομηνία ακούγεται… βολική, επειδή οι ετεροδημότες θα μπορούσαν να συνδυάσουν το ταξίδι τους για τις εκλογές με τις διακοπές του Πάσχα, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αναμένεται εντός Μαΐου.

Αυτό θα συμβεί, διότι χρειάζονται να πραγματοποιηθούν κάποιες διαδικασίες μετά το πέρας της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης, όπως οι διερευνητικές εντολές αλλά και το νέο άνοιγμα και κλείσιμο της Βουλής.

Παράλληλα, το σενάριο για δεύτερες εκλογές εντός Μαΐου ενισχύεται και από το γεγονός ότι η έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων έχει οριστεί για τις αρχές Ιουνίου.

Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2022 ο πρωθυπουργός περιορίστηκε να πει πως οι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» επιχειρώντας να βγάλει εκτός συζήτησης τις χειμερινές κάλπες.

Η ανανέωση στις γαλάζιες λίστες

Οι εκτιμήσεις λένε ότι εντός Ιανουαρίου θα υπάρχουν μαζικές ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων, καθώς Μαξίμου και Πειραιώς θέλουν να δώσουν χρόνο στους υποψηφίους να τρέξουν τις «εκστρατείες» τους με τη γαλάζια σημαία.

Κενά παραμένουν στις γαλάζιες λίστες, καθώς (θα) αναζητούνται ως το τέλος πρόσωπα – σύμβολα της ανανέωσης και το βάρος πέφτει σε 30άρηδες και 40άρηδες με τον σχετικό κατάλογο ονομάτων στα χέρια του Μητσοτάκη για αξιολόγηση.

Σαρωτικές αλλαγές δεν θα υπάρξουν, καθώς θα κυνηγήσουν τον σταυρό σχεδόν όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές, ωστόσο θεωρούνται κομβικές οι επιχειρούμενες «ενέσεις» μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη νεότερη γενιά της παράταξης, τα επιμελητήρια.

Πηγή: in.gr