Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι πολίτες σε όλη τη χώρα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση.

Δεν λείπουν ωστόσο, τα απρόοπτα και από αυτήν τη διαδικασία. Σε ορεινό χωριό της Αχαΐας μία ψηφοφόρος πήγε δώρο… κόλλυβα στη δικαστική αντιπρόσωπο.

Η ηλικιωμένη, όπως αναφέρει το pelop.gr, πήγε το πρωί στην εκκλησία και πήρε κόλλυβα από ένα μνημόσυνο. Σκεπτόμενη ότι η δικηγόρος θα βρίσκεται στο εκλογικό τμήμα για πολλές ώρες, θέλησε να της τα προσφέρει όταν πήγε να ψηφίσει για να τα φάει και να γεμίσει ενέργεια.

Η αντιπρόσωπος δέχθηκε με χαμόγελο το δώρο της ηλικιωμένης και τη βοήθησε να ψηφίσει.

«Μπορεί να ψηφίζω τελευταία φορά»

Στο Βόλο κέρδισε τις εντυπώσεις ένας 99χρονος που, παρά τη ζέστη, πήγε να ψηφίσει και έκανε συνεχώς χιούμορ με εκλογικούς αντιπροσώπους και άλλους ψηφοφόρους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το gegonota.news, o Σεραφείμ Αθανασίου πήγε το πρωί της Κυριακής  να ψηφίσει στο 172 εκλογικό τμήμα του Βόλου, στο 4ο Γυμνάσιο. Ήταν στιλάτος, με το καπέλο τους και τα γυαλιά του, ομιλητικός και με χιούμορ.

«Βγάλτε με και φωτογραφία, μπορεί να είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω» είπε στη δικαστική αντιπρόσωπο, γελώντας.

Στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, λόγω μη ανανέωσης των καταλόγων είναι εγγεγραμμένα 80 άτομα γεννημένα από το 1908 εως το 1925.

Πηγή: in.gr