Τα συγχαρητήρια τους και την ανυπομονησία τους να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους εκφράζουν στα μηνύματά τους στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν.

Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία σε κοινές προτεραιότητες για την προώθηση της ευημερίας και της περιφερειακής ασφάλειας, αναφέρει ο Τζο Μπάιντεν στο μήνυμά του. Τα συγχαρητήρια του έσπευσε να δώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.

Συγχαίρω τον αγαπητό Κυριάκο Μητσοτάκη, φίλο και εταίρο της Γαλλίας, λέει από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν

Το μήνυμα Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε την εξής δήλωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα:

«Εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, στέλνω τα συγχαρητήριά μας στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία σε κοινές προτεραιότητες για την προώθηση της ευημερίας και της περιφερειακής ασφάλειας. Μαζί —ως Σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι— η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας καθώς και με τη ζωντανή ελληνοαμερικανική κοινότητά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά».

Συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επανεκλογή του, αναφέρει στο μήνυμά του ο Αντονι Μπλίνκεν, επισημαίνοντας τη σημασία της Ελλάδας για το ΝΑΤΟ, «σύμμαχος και στενός φίλος».

«Ανυπομονώ να συνεχίσουμε να προωθούμε τη βαθιά εταιρική μας σχέση και τις κοινές μας αξίες» καταλήγει.

Το μήνυμα Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές. «Συγχαίρω τον αγαπητό Κυριάκο Μητσοτάκη, φίλο και εταίρο της Γαλλίας. Θα συνεχίσουμε μαζί το έργο που έχουμε ξεκινήσει για μια Ευρώπη πιο ισχυρή και πιο ανεξάρτητη», αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Γάλλος πρόεδρος

Πηγή: in.gr