Πολλοί είναι οι χρήστες του Twitter που από χθες που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα σχετικά με τους ανεμβολίαστους κριτικάρουν την απόφαση της κυβέρνησης να μην «αγγίξει» τις εκκλησίες και τον κόσμο που επισκέπτεται τους ναούς.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τα μέτρα, δεν θα χρειάζεται τεστ για τους ανεμβολίαστους για να πάνε σε καταστήματα τροφίμων (για παράδειγμα super market), φαρμακεία ή εκκλησίες.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Άρση των νέων μέτρων ζητούν οι έμποροι

Τι γράφουν χρήστες στο Twitter

Πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρονται στο ζήτημα των εκκλησιών, συγκρίνοντάς το με άλλους χώρους για τους οποίους έχουν ληφθεί μέτρα, όπως στο λιανεμπόριο και την εστίαση.

Κριτική και από επώνυμους

Στη συζήτηση έχουν μπει όχι μόνο ανώνυμοι χρήστες του Twitter, αλλά και γνωστοί (καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κ.ά.) όπως ο Στάθης Δρογώσης, ο Αντώνης Καρακούσης, ο Νίκος Άγκο.

Τροπολογία φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη, είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του.

«Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη», σημειώνει. «Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Προσθέτει, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει σήμερα «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».

Τέλος, στρέφοντας ξανά τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλήγει: «την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους».

Πηγή: in.gr