Ποινική προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή όσα έγιναν κατά την εκφώνηση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάστηκε η υπόθεση τραφικινγκ στην Ηλιούπολη με θύμα μια 19χρονη κοπέλα.

Οι σκηνές που έλαβαν χώρα κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου σε συνδυασμό με τη σχετική αναφορά που συνέταξε ο εισαγγελέας της έδρας περιγράφοντας όσα ακολούθησαν αποτελούν πλέον αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας στο Παλαιό της οποίας ερευνάται αν και από ποιους έχουν ενδεχομένως διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενος αξιόποινες πράξεις.

Η απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση αυτή το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο αστυνομικό για εμπορία ανθρώπων τιμωρώντας τον με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 6 μηνών αποφασίζοντας η έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα τον κατηγορούμενο να οδηγείται εκτός φυλακής.

Επιπλέον με βάση την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην σύντροφός της κοπέλας καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και δεν του δόθηκε αναστολή έκτισης της ποινής.

Από την πλευρά τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του θύματος με δήλωση τους έχουν επισημάνει ότι θα εξαντλήσουν αλλά τα νόμιμα μέσα ζητώντας από τον αρμόδιοι εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που εξέδωσε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Πηγή: in.gr