Συγκλονίζουν τα ντοκουμέντα από τα χτεσινά επεισόδια στη Λέσβο κατά την πορεία των προσφύγων στο τμήμα της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής.

Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να πετάξουν δακρυγόνα σε μάνες και μικρά παιδιά, σε ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι εδώ και τέσσερις μέρες, που πέρα από το τρομερό ταξίδι προς τη χώρα μας και τον εγκλεισμό στο ΚΥΤ αναγκάστηκαν να βιώσουν και τον φόβο της πυρκαγιάς.

Βρέφος 10 ημερών εισέπνευσε δακρυγόνα

Συγκλονίζει η καταγγελία των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», οι οποίοι σε tweet τους αναφέρουν πως βρέφος μόλις 10 ημερών εισέπνευσε καπνό και δακρυγόνα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ΚΥΤ της Μόριας.

Η οργάνωση καταγγέλλει πως το νεογέννητο μωρό κοιμάται εδώ και πέντε ημέρες στον δρόμο χωρίς σκηνή και πως έκανε εμετό κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας. Η ανάρτηση κλείνει με ένα ερώτημα: «Είναι σωστό να αφήνονται στην τύχη τους μωρά, ηλικιωμένοι & άρρωστοι; #EU πού είσαι;».

Εικόνες – ντροπή

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τα επεισόδια της 12ης Σεπτεμβρίου, καθώς ξένοι ανταποκριτές καταγράφουν συγκλονιστικά στιγμιότυπα με οικογένειες προσφύγων να κλαίνε και να μην μπορούν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα.

ΟΠΚΕ τραμπουκίζουν ηλικιωμένη γυναίκα

Σε ακραία επίθεση εναντίον μιας ηλικιωμένης γυναίκας προχώρησαν άντρες των ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ.

Καθώς οι άνδρες της Αστυνομίας περνούσαν από καταυλισμό προσφύγων μες στη μέση του δρόμου, άρχισαν να δέχονται γιουχαΐσματα από το πλήθος.

Τότε, μια ηλικιωμένη σήκωσε μια πέτρα και πήγε να την πετάξει προς το μέρος τους.

Οι πάνοπλοι άνδρες των ΟΠΚΕ απάντησαν δυσανάλογα: έσπρωξαν τη γυναίκα πάνω σε μια αυτοσχέδια σκηνή από καλάμια, ρίχνοντάς τη με σφοδρότητα στο έδαφος. Ένας άνδρας που πήγε να την υπερασπιστεί είχε την ίδια αντιμετώπιση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr