Κάταγμα σε δύο σημεία στο πόδι υπέστη ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ, Ορέστης Παναγιώτου αφού η Αύρα τον έβαλε, κυριολεκτικά, στο στόχαστρο κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ) αναφέρει: «Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στην συγκέντρωση των εποχιακών πυροσβεστών σήμερα στην Αθήνα, ο συνάδελφος Ορέστης Παναγιώτου, φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ και μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΕΦΕ, τραυματίστηκε από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας με τον εκτοξευτήρα νερού, κατά την στιγμή της ρίψης του νερού σε ομάδα διαδηλωτών.

Ο συνάδελφος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο που επελέγη από το χειριστή του οχήματος, με αποτέλεσμα να απoλέσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί στο πόδι, με τις πρώτες (πάντα ανεπίσημες) εκτιμήσεις να τον δείχνουν ιδιαίτερα σοβαρό. Η ΕΦΕ αφού του ευχηθεί περαστικά ελπίζοντας τα αποτελέσματα να δείξουν το ακριβώς αντίθετο από τις πρώτες εκτιμήσεις, δηλώνει την πλήρη συμπαράσταση στο μέλος της ΕΦΕ και της εξελεγκτικής επιτροπής».

Αργότερα, ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος ενημέρωσε στο Twitter για την κατάσταση του Ορέστη Παναγιώτου. «Τα νεότερα είναι: κάταγμα σε 2 σημεία στο πόδι και γύψος».

Δείτε βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού του φωτορεπόρτερ

Πηγή: in.gr