Δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ από πυρά ισραηλινών στρατιωτικών στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Ammar Awad), ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Από σφαίρες στην πλάτη»

«Ο Μουχάμαντ Νιντάλ Σαλίμ, 15 ετών (φωτογραφία, κάτω), σκοτώθηκε από σφαίρες στην πλάτη που βλήθηκαν από δυνάμεις κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) στην κοινότητα Αζούν», στο κεντρικό τμήμα της Δυτικής Οχθης, ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου παιδιού που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, κατά την ίδια πηγή. Το υπουργείο Υγείας δεν διευκρίνισε τις περιστάσεις.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι μέλη του, που επενέβησαν σ’ αυτή την πόλη διότι εκτοξεύθηκαν πυροτεχνήματα εναντίον ισραηλινών αυτοκινήτων που κινούνταν σε δρόμο, άνοιξαν πυρ.


Ο Μουχάμαντ Νιντάλ Σαλίμ, 15 ετών, σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες με «σφαίρες στην πλάτη»

«Υποπτοι πέταξαν κοκτέιλ μολότοφ εναντίον των στρατιωτών μας, που ανταπέδωσαν χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά», ανέφερε το γενικό επιτελείο σε ανακοίνωσή του.

Ο νέος θάνατος σημειώνεται καθώς συνεχίζεται η κλιμάκωση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης, ειδικά στη Δυτική Οχθη του ποταμού Ιορδάνη, κατεχόμενο έδαφος από τον αραβοϊσραηλινό Πόλεμο των Εξι Ημερών το 1967.

Την Κυριακή, η παλαιστινιακή πόλη Χουάρα έγινε στόχος εφόδου ισραηλινών εποίκων, λίγες ώρες μετά τον θάνατο δυο εποίκων αδελφών, 20 και 22 ετών, από πυρά καθώς κινούνταν με αυτοκίνητο στη βόρεια Δυτική Οχθη.

Δεκάδες έξαλλοι έποικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτια και αυτοκίνητα και πέταξαν πέτρες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν σκοτωθεί 65 ενήλικοι και παιδιά, μέλη ένοπλων οργανώσεων καθώς και άμαχοι, στην παλαιστινιακή πλευρά.

Ενώ 13 ενήλικοι και παιδιά, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι, όπως και μια υπήκοος Ουκρανίας, έχασαν τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημες ανακοινώσεις των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr