Τα ποιοτικά κρασιά της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα της Ηλείας και της Αχαΐας ανοίγουν τα φτερά τους και φτάνουν στις αγορές της Άπω Ανατολής.

Το «ταξίδι» των κρασιών της Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιείται μέσα από το τριετές πρόγραμμα προβολής και προώθησης που σχεδίασε και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, Αχαΐας και Ηλείας συνολικού προϋπολογισμού 1.840.760,33 ευρώ.

Μάλιστα, από την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023 το πρωί ξεκίνησε ένα ακόμα οινικό οδοιπορικό για αγοραστές και wineexperts από την Ιαπωνία και την Κορέα σε Ηλεία και Αχαΐα, που ως στόχο έχει την γνωριμία με τους ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους και τους οινοποιούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Πρώτος σταθμός τους ήταν το Λατζόϊ και το «Κτήμα Μπριντζίκη» όπου εκεί οι Ιάπωνες και Κορεάτες ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου, ενώ ακολούθησε γευσιγνωσία των εξαιρετικών κρασιών.

Επαφή με την ποιότητα

Την αποστολή υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής: « Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται δράσεις όπως η σημερινή στο Κτήμα Μπριντζίκη καθώς δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να έρθουν σε επαφή με την ποιότητα, τις παραδόσεις, τις ποικιλίες και τη γαστρονομία ενός τόπου. Η Περιφέρειά μας ήταν η πρώτη που συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων Ηλείας και Αχαΐας. Πιστεύουμε στα προϊόντα μας, στην εξαιρετική αξία τους, μπορούν να γίνουν η αιχμή του δόρατος της εξωστρέφειας που τόσο χρειάζεται και η τοπική μας οικονομία. Το πρόγραμμα της αποστολής θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες στην Αχαΐα με αντίστοιχες δράσεις με οινοποιεία».

Πηγή: in.gr