Συναγερμός σήμανε στην Σουηδία, όταν εκτροχιάστηκε ένα τρενάκι στο λούνα παρκ Grona Lund. Σύμφωνα με το Reuters, ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν  Η αστυνομία της Στοκχόλμης επιβεβαίωσε ότι επτά άτομα, μεταξύ των οποίων παιδιά και ενήλικες, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός SVT, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, είπε ότι το τρενάκι της Jetline του πάρκου εκτροχιάστηκε εν μέρει κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Το ατύχημα συνέβη στο Grona Lund, το παλαιότερο λούνα παρκ τις Σουηδίας καθώς ιδρύθηκε το 1883 και από τις εγκαταστάσεις έχουν περάσει ακόμα και αστέρες του Χόλιγουντ.

Στην ιστοσελίδα του, το πάρκο ανέφερε: «Σοβαρό ατύχημα συνέβη στο Jetline. Συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες διάσωσης. Το πάρκο είναι κλειστό προς το παρόν».

Το χρονικό της τραγωδίας

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι το τρενάκι εκτροχιάστηκε μερικώς, στη διάρκεια της διαδρομής του, με συνέπεια επιβαίνοντες σε αυτό να πέσουν στο έδαφος.

Η Κορνέλια, η οποία μόλις είχε ανέβει στη βόλτα με τον γιο της, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TV4 της Σουηδίας ότι ο κόσμος άρχισε να τρέχει. «Υπήρχαν πολλές κραυγές. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε», είπε.

Το σουηδικό Expessen επικαλούμενο έναν αστυνομικό, λέγοντας ότι αρκετοί άνθρωποι είχαν πέσει από το τρενάκι και βρέθηκαν στο πάτωμα, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν μείνει κολλημένοι. Την ίδια ώρα, η Τζένι Λάγκερστεντ, η οποία βρισκόταν στο πάρκο με την οικογένειά της, είπε ότι άκουσε έναν μεταλλικό θόρυβο και είδε την πίστα να τρέμει. «Ο σύζυγός μου είδε ένα βαγόνι από το τρενάκι με ανθρώπους μέσα, να πέφτει στο έδαφος», δήλωσε στο SVT.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το συγκεκριμένο τρενάκι (Jetline), που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1988, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, η συνολική διαδρομή που καλύπτει είναι 800 μέτρα, και το μέγιστο ύψος στο οποίο φτάνει είναι 30 μέτρα.

Πηγή: in.gr