Δύο Ρώσοι, συνεργάτες του Ιδρύματος Προστασίας Εθνικού Πλούτου, ο Μαξίμ Σουγκαλέι και ο Σαμέρ Χασάν Αλί Σουεϊφάν, οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2019 στην Τρίπολη της Λιβύης με την κατηγορία της επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και στις εκλογές στη Λιβύη, για κοινωνικές δραστηριότητες χωρίς την άδεια των Αρχών και των υπηρεσιών ασφαλείας και για επισκέψεις σε τοποθεσίες που απαγορευόταν να επισκεφθούν, μεταφέρθηκαν με παρέμβαση του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τις τοπικές φυλακές στην τουρκική αεροπορική βάση στο αεροδρόμιο Μίτνγκ.

Η μεταγωγή τους πραγματοποιήθηκε μετά την ανοιχτή επιστολή που είχε στείλει ο πρόεδρος του εν λόγω Ιδρύματος, Αλεξάντρ Μαλκέβιτς, στον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω της οποίας, όπως δηλώνει ο ίδιος Μαλκέβιτς, του ζητούσε να βοηθήσει τους συνεργάτες του.

«Σας παρακαλώ να συνδράμετε στην επίλυση αυτού του ζητήματος και να στείλετε τον Μαξίμ Σουγκαλέι και τον Σαμέρ Χασάν Αλί Σουεϊφάν στην Πατρίδα, όπου τους περιμένουν συγγενείς και οικείοι. Η πρωτοβουλία σας αυτή θα αποτελέσει μια ακόμη επιβεβαίωση των φιλικών σχέσεων της Ρωσίας και της Τουρκίας» αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε ο Μαλκέβιτς στον Ερντογάν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath, επικαλούμενο δικές του πηγές, είχε μεταδώσει τον Ιούλιο ότι οι Ρώσοι παραδόθηκαν στις τουρκικές Αρχές, ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε επιβεβαιώσει τότε την είδηση.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr