Ο προγραμματισμός δράσεων για τη νέα χρονιά απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» που συνεδρίασε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μέσω τηλεδιάσκεψης έπειτα από πρόσκληση του προέδρου και Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου.

Βασικό ζητούμενο είναι η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προβολή και προώθηση προγραμμάτων που στόχο έχουν την στήριξη των επιχειρήσεων αγροδιατροφής.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ Βασιλόπουλος αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ύψους 1.770.141,53 ευρώ για την προώθηση των οίνων της Αχαΐας και της Ηλείας σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα επισημαίνοντας ότι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, η οποία έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε ανάγκη αναζήτησης νέων αγορών, κάθε υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας προϊόντων οφείλει να έχει αρωγούς και συμπαραστάτες.

Επίσης στην συνεδρίαση έγινε εκτενής συζήτηση για την προετοιμασία φακέλου με προϊόντα της Περιφέρειας που θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη ΠΟΠ/ΠΓΕ Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ).

Συγκεκριμένα πρόκειται για προϊόντα που πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το σχετικό σήμα πιστοποίησης όπως Ιχθυαλιεύματα Αιτωλοακαρνανίας Παστή λίγδα Μεσολογγίου, Γραβιέρα Αμφιλοχίας, Μαλαγουζιά Αιτωλ/νιας, Κατσικάκι Ερυμάνθου, Αρνάκι Ξηρομέρου, Παστό χοιρινό Ηλείας, Καλυβιώτικο κρεμμύδι Ηλείας, Τυρί τσαλαφούτι Αιτωλ/νιας, Ελιά ποικιλίας Καλαμών (ως ΠΓΕ).

Σε φάση υλοποίησης με προϊόντα για υποβολή φακέλου προς πιστοποίηση είναι τα εξής:

1. Πατάτα Αχαΐας

2. Πατάτα Ηλείας

3. Φράουλα Ηλείας

4. Καρπούζι Ηλείας

5. Χονδροελιά Αγρινίου

6. Ελαιόλαδο Αχαΐας

7. Ελαιόλαδο Ηλείας

8. Ελαιόλαδο Αιτωλοακαρνανίας

9. Μέλι Ορεινών Κοινοτήτων Αχαΐας

10. Μέλι Ορεινών Κοινοτήτων Ηλείας

11. Μέλι Ορεινών Κοινοτήτων Αιτωλοακαρνανίας

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr