Επί ποδός βρίσκονται κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση στη Δραπετσώνα, θεωρώντας ότι το πρόβλημα της ρύπανσης που ταλανίζει την περιοχή πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί.

Στον απόηχο των επιβαρυντικών πορισμάτων που εκδόθηκαν από τον «Δημόκριτο» και το Αστεροσκοπείο Αθηνών για τη λειτουργία της εταιρίας Oil One, τα οποία αποκάλυψε το in.gr, συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο της Δραπετσώνας, παρουσία των τοπικών βουλευτών.

Κοινή υπήρξε η βούληση απομάκρυνσης της βιομηχανικής δραστηριότητας από την περιοχή, ενώ κριτική ασκήθηκε από την πλευρά βουλευτών της αντιπολίτευσης στην πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος να αναθέσει και νέα έρευνα, τη στιγμή που τα δύο πορίσματα περιγράφουν λεπτομερώς το πρόβλημα.

Το πόρισμα του «Δημόκριτου» και η μελέτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου, τα οποία αποκάλυψε το in.gr, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών. Δείχνουν ως μοναδικό υπεύθυνο για τη δυσοσμία και την ρύπανση στην ευρύτερη περιοχή την Oil One.

«Ήρθε η ώρα τα κόμματα να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους υιοθετώντας την τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου», τόνισε ο Δήμαρχος Δραπετσώνας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να αναθέσει την έρευνα σε τρίτο φορέα και συγκεκριμένα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εξόργισε του βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Με βάση τους 5 σταθμούς μέτρησης, μελετήθηκε και η οσμή σε σχέση με τη φορά των ανέμων αλλά και τιμές του βενζολίου. Όλα έδειξαν την Oil One.

Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, οι κάτοικοι της Δραπετσώνας, σε μια μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή των Λιπασμάτων θα διεκδικήσουν την απομάκρυνση της βιομηχανικής δραστηριότητας και τη μετατροπή της περιοχής σε πάρκο καινοτομίας.

Πηγή: in.gr