Για τις αλλαγές που σηματοδοτεί για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ μίλησε ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικλ Δουκάκης.

Όπως επισήμανε, «ο Μπάιντεν ήταν πάντα κοντά στην Ελλάδα. Και ήταν αναμεμειγμένος σε όλη την δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα. Και θεωρώ πως βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι τόσο διαφορετικό και τόσο καλύτερο από αυτό που είχαμε με τον Τραμπ. Δεν θα υπάρχει καμία σύγκριση».

Ο Μάικλ Δουκάκης

«Εξαιρετικός φίλος της Ελλάδας ο Μπάιντεν»

Συγκεκριμένα, ο κ. Δουκάκης ανέφερε ότι τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα αλλάξει «δραματικά και άμεσα» επί Μπάιντεν σε σχέση με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Διότι ο Τραμπ ήταν τόσο συχνά τόσο λάθος σε όλα κι επιστρέφουμε σε κάτι που είναι τόσο λογικό και φυσιολογικό. Με έναν άνθρωπο σαν τον Τζο Μπάιντεν που είναι πολύ καλός και είναι κι ένας εξαιρετικός φίλος της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δουκάκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988.

Ο Μάικλ Δουκάκης προέβλεψε μια ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μια ενδυνάμωση των σχέσεων με το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη γενικότερα.

«Εύχομαι ειλικρινά να σημάνει μια νέα φάση στη σχέση μας με την Ελλάδα. Και θεωρώ ότι έτσι θα γίνει. Ο Μπάιντεν ήταν πάντα κοντά στην Ελλάδα. Και ήταν αναμεμειγμένος σε όλη την δουλειά που κάναμε αυτά τα χρόνια για την Ελλάδα», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είμαι αισιόδοξος, ο Μπάιντεν είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος κι έχει αυτή την ιστορική σχέση με την Ελλάδα. Και ξέρει την εξωτερική πολιτική. Και ο νέος υπουργός Εξωτερικών του είναι ένας ωραίος τύπος», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr