Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού η 15η Ιανουαρίου και στη Γλυφάδα πραγματοποιείται η 2η πανελλήνια δράση επιμόρφωσης οδηγών σχετικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά σε συνθήκες χιονόπτωσης.

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Μόνο μετά από απόφαση των Αρχών η υποχρεωτικότητα εφοδιασμού

Αυτή την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Δρόμο των Ποιητών (Γρ. Λαμπράκη στη συμβολή της με τη Μεταξά) θα γίνει δωρεάν ενημέρωση και πρακτική εξάσκηση τοποθέτησης και αφαίρεσης όλων των ειδών αλυσίδων (για κάθε τύπου όχημα), στο πλαίσιο δράσης που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που διοργανώνεται η δράση αυτή (η πρώτη είχε γίνει στις 4 Δεκεμβρίου 2022) καθώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και αυξημένο ενδιαφέρον από τους οδηγούς. «Ο χειμώνας είναι μπροστά μας και ο στόχος όλων μας είναι να παραμείνουμε ασφαλείς. Η προσπάθειά μας αυτή, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και επαναλαμβάνεται τώρα, είναι να μειώσουμε και ιδανικά να μηδενίσουμε τους κινδύνους από την μη ορθή και έγκαιρη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Από Οκτώβριο υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα οχήματα

Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε για τους έντονους χιονιάδες και είμαστε όλοι μας σε ετοιμότητα και εγρήγορση», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν, με απλή δήλωση συμμετοχής στη διαδικτυακή μας πλατφόρμα.

Πηγή: in.gr