Ένας άντρας από τη Φλόριντα που επί σχεδόν 40 χρόνια ήταν καταζητούμενος για δολοφονία και το όνομα του οποίου είχε καταχωρηθεί τρεις φορές στη λίστα του America’s Most Wanted (οι πλέον καταζητούμενοι της Αμερικής), συνελήφθη από τις Αρχές.

Ο 65χρονος σήμερα Donald Santini σύμφωνα με το BBC,  φέρεται να χρησιμοποιούσε 13 ψευδώνυμα για να ξεφύγει από τις Αρχές που τον αναζητούσαν για τη δολοφονία 33χρονης από τη Φλόριντα το 1984. Υπηρετούσε ως πρόεδρος τοπικού συμβουλίου ύδρευσης στην Καλιφόρνια τη στιγμή της σύλληψής του, σύμφωνα με το BBC. Ο Santini εκδόθηκε στη Φλόριντα όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο.

Ο Santini κηρύχθηκε καταζητούμενος για τη δολοφονία της 33χρονης Cynthia Wood, την εποχή που έπαιρνε διαζύγιο από τον σύζυγό της. Ήταν το τελευταίο άτομο που εθεάθη μαζί της στις 6 Ιουνίου 1984 πριν οι ντετέκτιβ ανακαλύψουν τη σορό της μέσα σε ένα κανάλι, αφού την είχαν στραγγαλίσει.

«Η σύλληψη του κλείνει μια άλυτη υπόθεση και αποδίδει δικαιοσύνη για το θύμα και την οικογένειά του μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αναμονής» δήλωσε ο σερίφης Chad Chronister της κομητείας Hillsborough της Φλόριντα.

Οι αρχές είπαν ότι χαρακτηρίστηκε ύποπτος λίγο μετά τη δολοφονία και έφυγε αμέσως από την κομητεία Hillsborough.

Ο Santini εμφανίστηκε αρκετές φορές στην τηλεοπτική εκπομπή America’s Most Wanted -το 1990, το 2005 και το 2013.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι Αρχές

Πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FBI, εργάστηκαν σε αυτήν την υπόθεση για χρόνια. Η έρευνα οδήγησε τους ερευνητές στο Τέξας, την Καλιφόρνια, ακόμη και μέχρι την Ταϊλάνδη χωρίς τύχη μέχρι φέτος.

Ακολουθώντας μια πληροφορία οι Αρχές έφτασαν στο Σαν Ντιέγκο. Εκεί ο 65χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία, προτού μεταφερθεί στη φυλακή της κομητείας Hillsborough στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ζούσε σε ένα μικρό προάστιο του Σαν Ντιέγκο, το Κάμπο, με το ψευδώνυμο Wellman Simmonds.

Εμφανιζόταν τακτικά σε δημόσιες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ύδρευσης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Μάλιστα είχε προσφέρει εθελοντική εργασία, ήταν ιδιοκτήτης ενός ταϊλανδέζικου εστιατορίου και διαχειριζόταν ένα συγκρότημα κατοικιών στα χρόνια που διέφευγε.

Στο παρελθόν είχε μπει στη φυλακή για τον βιασμό γυναίκας ενώ βρισκόταν στη Γερμανία.

Το 1983, κατηγορήθηκε για ληστεία στο Τέξας, την πολιτεία καταγωγής του.

Πηγή φωτογραφιών: BBC, New York Post

Πηγή: in.gr