Ξεκίνησε ως ένα αστείο, ως μια χιουμουριστική εναλλακτική απέναντι στο bitcoin, αλλά οι αποδόσεις του έχουν εκπλήξει ακόμα και τους πιο αισιόδοξους υποστηρικτές του.

Ο λόγος για το Dogecoin, το οποίο την Παρασκευή κατέκτησε ένα ακόμα ιστορικό υψηλό.

Η κεφαλαιοποίησή του είναι πλέον περίπου 92 δισ. δολ. ενώ τους έξι τελευταίους μήνες έχει καταγράψει άνοδο με το εντυπωσιακό ποσοστό του 26.000%.

Όπως αναφέρει το CNBC, κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο δείκτης S&P σημείωσε άνοδο 19%, ενώ οι ανταγωνιστές του στην αγορά κρυπτονομισμάτων bitcoin και ether αυξήθηκαν κατά 286% και 698% αντίστοιχα.

Εφηβοι στο ΤικTok ξεπερνούν σε αποδόσεις κουστουμαρισμένους

«Το αστείο είναι στη Wall Street αυτή τη φορά», αναφέρει ο Mati Greenspan, διευθυντής χαρτοφυλακίου και ιδρυτής της Quantum Economics, προσθέτοντας ότι βιώνουμε μία κατάσταση κατά την οποία έφηβοι στο TikTok ξεπερνούν σε αποδόσεις κατά χιλιάδες εκατοστιαίες μονάδες, ακόμα και τους πιο έξυπνους «κουστουμαρισμένους διαχειριστές κεφαλαίων».

Το Dogecoin ή αλλιώς DOGE εμφανίστηκε το 2013 κυριολεκτικά ως «τρολ», ως ένα ανέκδοτο βασισμένο σε ένα πολύ πετυχημένο εκείνη την εποχή διαδικτυακό meme, το οποίο απεικόνιζε ένα χαριτωμένο σκυλάκι, της σπάνιας ιαπωνικής ράτσας Shiba Inu

Εμπνευστές του δύο μηχανικοί λογισμικού, ο Μπίλι Μάρκους και ο Τζάκσον Πάλμερ, οι οποίοι θέλησαν να παρουσιάσουν μια εναλλακτική πρόταση στο bitcoin.

Μάλιστα εξαρχής τόνιζαν ότι δεν έχουν μεγάλα σχέδια, ούτε μεγάλο όραμα, και «φυσικά δεν οραματίζονταν να αλλάξουν τον κόσμο».

Ωστόσο, η πορεία τους διέψευσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr