Με 12,8% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τη δημοσκόπηση της MARC που έγινε για λογαριασμό του ANT1. Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στη δημοσκόπηση οι πολίτες έχουν απαντήσει και για την πρόσφατη ελληνογαλλική συμφωνία, καθώς και για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη Νέα Δημοκρατία μετά τις αντικομμουνιστικές αναφορές του στη Βουλή.

Δείτε, επίσης, στους πίνακες παρακάτω τι απαντούν οι πολίτες για τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό και τις ελευθερίες στους εμβολιασμένους.

Η πρόθεση ψήφου

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 12,8%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 6,3%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.

Γιατί ανησυχούν περισσότερο οι πολίτες

Η πανδημία συνεχίζει να ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες, ενώ γοργά έχουν ανέβει στη δεύτερη θέση ακρίβεια και ανατιμήσεις.

Για τη Συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας

Για τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας το 53,1% απάντησε πως τη βλέπει θετικά, 22,1% μάλλον θετικά (σύνολο 75,2% βλέπει θετικά τη συμφωνία), 12,1% αρνητικά, 7,5% μάλλον αρνητικά (σύνολο 19,6% βλέπει αρνητικά τη συμφωνία) και 5,2% δεν απάντησε.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Συμφωνία

Για τη διαγραφή Μπογδάνου

Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου το 70,3% απάντησε πως είναι σωστή απόφαση, 6,5% μάλλον σωστή (σύνολο 76,8% βλέπει ως σωστή την απόφαση), ενώ λάθος απάντησε το 8,6% και μάλλον λάθος το 2,9% (σύνολο 11,5% βλέπει ως λάθος την απόφαση).

Για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Η αξιολόγηση της κυβέρνησης

Η αξιολόγηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Η διακύμανση πρόθεσης ψήφου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Η εκτίμηση ψήφου

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr