Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την αποχέτευση στον Δήμο Παλλήνης με την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου.

Μετά τη διαδικασία ελέγχου της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και στη συνέχεια την υπογραφή της ξεκινούν εντός της ερχόμενης Άνοιξης, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ οι εργασίες.

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος 48 μηνών και αφορά στην κατασκευή 19,5 χλμ. πρωτεύοντος, και 152,5 χλμ. δευτερεύοντος δικτύου, δεκατριών (13) συνολικά αντλιοστασίων καθώς και την κατασκευή των συνδέσεων με τα ακίνητα.

Για όλον τον δήμο

Θα καλύψει όλη την Παλλήνη και την Ανθούσα καθώς και τις περιοχές του Γέρακα που βρίσκονται, νοτίως της Αττικής Οδού, συνδέοντας τες, με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας. Οι περιοχές του Γέρακα, βόρεια της Αττικής Οδού, διαθέτουν ήδη αποχέτευση. Η Κάντζα, ο Άγιος Νικόλαος, η Κάτω Μπαλάνα, οι Εργατικές Κατοικίες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ και το Λουτρό, θα συνδεθούν με το ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου, το οποίο είναι υπό κατασκευή. Με τον τρόπο αυτό, έχει διασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη όλου του Δήμου Παλλήνης, με δίκτυο αποχέτευσης.

Πρόκειται για ένα έργο που, πέραν της τοπικής, έχει και εθνική σημασία, καθώς αποτελεί το πρώτο έργο αποχέτευσης με αποδέκτη σε λειτουργία, στην Ανατολική Αττική, η οποία αν και αποτελεί σημαντικό μέρος της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας, με πάνω από μισό εκατομμύριο μόνιμους κατοίκους, δεν διαθέτει δίκτυο ακαθάρτων. Για τον λόγο αυτό , η χώρα μας πληρώνει εδώ και πάνω από 15 χρόνια, ετήσια πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ.

Επιπλέον, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα που θα εκτελεστούν την επόμενη περίοδο στη χώρα μας και θα συμβάλει στην προσπάθεια ανόρθωσης της Εθνικής Οικονομίας, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Αποτελεί μια ιστορική στιγμή για τον Δήμο μας και μια δικαίωση των επιλογών και του μεγάλου αγώνα που δώσαμε με σχέδιο και πείσμα, από το 2011, κόντρα στη γραφειοκρατία και τα εμπόδια που πολλές φορές, ύψωνε και το ίδιο το Κράτος» δήλωσε, με αφορμή την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος και συμπλήρωσε: «Είναι μια ημέρα χαράς. Ένα όνειρο ετών και διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας, το έργο που όλοι περιμέναμε, επιτέλους, ξεκινά. Ένα έργο με τεράστια περιβαλλοντική σημασία και οικονομική ανταπόδοση για τα νοικοκυριά που θα απαλλαγούν από ένα κόστος που ξεπερνά τα 1.200-1.500 ευρώ το χρόνο, τα οποία δαπανούν σήμερα για εκκενώσεις βόθρων. Είναι πάνω από όλα, μια νίκη της λογικής κι ένα έργο πολιτισμού, που μας απαλλάσσει από την τριτοκοσμική κατάσταση των βόθρων και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για όλους μας, με καλύτερη ποιότητα ζωής»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr