Για τηλεδικίες έκανε λόγο ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης, σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση προτάσσοντας το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο δικηγόρος του Κώστα Σπυρόπουλου, Αλέξης Στεφανάκης μιλώντας στο MEGA για τις κατηγορίες κατά του ηθοποιού περί σεξουαλικής παρενόχλησης. Σχολιάζοντας ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού για την υπόθεση έκανε λόγο «για μια περίεργη μορφή δίκης» στην οποία δικάζεται ο κ. Σπυρόπουλος.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, δεν μπορεί να αντιληφθεί τον λόγο που αυτές οι γυναίκες που προχώρησαν στην δημόσια καταγγελία δεν είχαν μεταβεί στον εισαγγελέα τόσα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρίστηκε πως έχουν περάσει 25 ολόκληρα χρόνια οπότε αυτές οι γυναίκες δεν είναι πλέον «στην πρώτη νεότητα» ώστε να φοβηθούν να προχωρήσουν σε καταγγελία στον εισαγγελέα.

«Ζούμε στην Ελλάδα, όχι στο Ριάντ, οι γυναίκες δεν φοράνε μπούργκες […] δεν δέχομαι ότι πριν 20 χρόνια στην Ελλάδα ζούσαμε σε ένα περίεργο καθεστώς Σαουδικής Αραβίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανάκης.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι το κίνημα «#ΜeΤoo» είναι εξαιρετικά σημαντικό και «είμαι υπέρ» ωστόσο «ο καταγγελλόμενος θα πρέπει να προστατεύεται».

Σε σχετική ερώτηση για την αν στην πρώτη επικοινωνία του κ. Σπυρόπουλου με τον ίδιο, ο ηθοποιός δεν κατάλαβε σε τι αναφέρονταν οι καταγγελίες, ο δικηγόρος απάντησε καταφατικά.

Σε κάθε περίπτωση αναρωτήθηκε επίσης πως ακριβώς γίνεται να διερευνηθεί μια καταγγελία που αφορά συμβάν άνω των 20 χρόνων.

«Δεν έχω υπόθεση στα χέρια μου γιατί δεν υπάρχει υπόθεση, υπάρχει μια περίεργη τηλεδικία» είπε ο δικηγόρος.

Εκτός αυτών τόνισε ότι μπορεί «δυο άνθρωποι αντιλήφθηκαν με διαφορετικό τρόπο ένα συμβάν» προτρέποντας ωστόσο κάθε γυναίκα που δέχεται παρενόχληση η κακοποίηση οποιουδήποτε τύπου να το καταγγέλλει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr