Παρουσιάστηκαν ως απλοί αρτοποιοί, παρασκευαστές… πίτσας και πεϊνιρλί, ζωέμποροι, αλλά κυρίως αφοσιωμένοι οικογενειάρχες. Οι νταήδες της Χρυσής Αυγής με νέο προσωπείο μπροστά στους δικαστές τους.

Άνεργος αρτοποιός, πτυχιούχος αρχαιολόγος, μέλος της… γενιάς των 500 ευρώ. Μοιάζει με κάποιον από εκείνους που κυνηγούσαν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής; Κι όμως… Είναι ο τρόπος που αυτοπαρουσιάστηκε ο Καιάδας της οργάνωσης, ο Γιώργος Γερμενής, στην έδρα του δικαστηρίου, παρακαλώντας για αναστολή.

Μάλιστα πήρε μαζί του και τη μητέρα του για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του.

Ο πρώην βουλευτής Στάθης Μπούκουρας προσπάθησε μέσω του δικηγόρου του να επιστρατεύσει το ταλέντο του στις… ζύμες.

Με τέσσερις λέξεις «κλάψα, ποινή, Χρυσή Αυγή» σχολίασε την στάση των καταδικασθέντων ο συνήγορος των Αιγυπτίων ψαράδων Κώστας Παπαδάκης.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε η εν διαστάσει σύζυγος του Νίκου Μίχου η οποία υποστήριξε ότι αν εκτίσει την ποινή του η οικογένεια θα οδηγηθεί σε απόγνωση, καθώς είναι ο μόνος που την στηρίζει οικονομικά.

Ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου υποστήριξε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να προσφέρει τροφή στην ηλικιωμένη μητέρα του, ενώ για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο ο δικηγόρος του είπε ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένειά του.

Παρακαλώντας την έδρα για αναστολή των ποινών, δεν έλειψαν κι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να κρύψουν το αληθινό τους πρόσωπο.

Μέσω του συνηγόρου του ο Χρήστος Παππάς προσπάθησε να προκαταλάβει την απόφαση του εφετείου.

Μετά από πρόταση της εισαγγελέως, αργά το απόγευμα το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr