Ο Κωνσταντίνος Μάρκου, μαθητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στην τάξη πιάνου του Λουκά Γεώργα, συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία αποσπώντας το 2ο βραβείο στην κατηγορία του σε έναν από τους πιο απαιτητικούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου! 

Ο διεθνής διαγωνισμός International Competition «De Bach Au Jazz» https://concours-debachaujazz.com/ που πραγματοποιείται εναλλάξ στο Παρίσι και στην Αθήνα αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες ταλαντούχους σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Φέτος συμμετείχαν 166 σπουδαστές από όλες τις άκρες της γης, μεταξύ των οποίων σπουδαστές που έχουν αποσπάσει διεθνή βραβεία! Η επιτροπή αποτελείτο από σημαντικούς καθηγητές πιάνου από την Ελλάδα (Νίκος Αθηναίος, Αγάθη Λεϊμονή), την Ρωσία (Yuri Bogdanov),την Γαλλία ( Lilia Boyadjieva – Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του διαγωνισμού), την Ιταλία (Antonio di Cristofano), την Νορβηγία (Marina Pliassova) και την Βουλγαρία (Borislava Taneva) https://concours-debachaujazz.com/…/jury-piano…

Τα σχόλια της επιτροπής ήταν διθυραμβικά για τον μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. «Όλοι του ευχόμαστε να συνεχίσει κρατώντας την ίδια αφοσίωση και αγάπη στην σπουδή του και να καταφέρει να διακριθεί και σε άλλους διαγωνισμούς τοποθετώντας το όνομα του στους νέους ταλαντούχους πιανίστες της Ευρώπης», ανέφερε ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Στάθης Γυφτάκης.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα είχε διακριθεί σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου αποσπώντας την υψηλότερη διάκριση στην κατηγορία του. Ο πανελλήνιος Διαγωνισμός πιάνου Musicarte, που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου στην Αθήνα, επιβράβευσε το μαθητή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με το 1ο βραβείο και ειδικό βραβείο International cultural federation!

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολυσύνθετος, αφού μεταξύ άλλων είναι ο εγγύτερος προς τον πολίτη θεσμός. Είναι μια «πόρτα» διαρκώς ανοικτή για τον δημότη κάτι που μεταφράζεται σε άμεση επικοινωνία μαζί του. Ο μηχανισμός κάθε δήμου οφείλει και πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικής κατεύθυνσης.

Κάθε άτομο αποτελεί εν δυνάμει μια …δυνατότητα διάκρισης. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει η κεντρική διοίκηση, δηλαδή εξατομικευμένη ανθρωποκεντρική προσέγγιση οφείλει να το πράξει η τοπική αυτοδιοίκηση. Εξ’ ου και απαιτείται ενίσχυση της σε πόρους και δυναμικό, ώστε με την σειρά της να αποδώσει στη κοινωνία και τους πολίτες τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr