Για το επενδυτικό ενδιαφέρον στις λιγνιτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας μίλησε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η  απόφαση για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων είναι ειλημμένη γιατί είναι και περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά ορθή.

«Θα στρέψουμε την προσοχή μας στην Δυτική Μακεδονία. Η Δυτική Μακεδονία θα γίνει κέντρο ανανεώσιμων πηγών, κέντρο ποιοτικού τουρισμού και εκπαίδευσης»,ανέφερε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο κινήτρων και σημαντικών επενδύσεων για την περιοχή και πως θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με την ΕΕ αυξημένα κίνητρα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως με το νέο περιβάλλον θα δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης περισσότερες απ΄αυτές που θα χαθούν.

Τόνισε πως είναι αστείο το ότι η αντιπολίτευση βρίσκει οικολογική την καύση του λιγνίτη.

«Θα κερδίσουμε το στοίχημα της Δυτικής Μακεδονίας και η Ευρώπη μας στηρίζει. Ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι η κλιματική αλλαγή. Η πραγματικότητα είναι μπροστά μας και μας κοιτά στα μάτια. Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη γραμμή και αυτός μας το ζητάει η νεότερη γενιά, αυτή που θα πρέπει να ζήσει με τις επιπτώσεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr