Πιο βραδείς ρυθμούς φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν οι Γάλλοι στο θέμα των εμβολιασμών. Μεγάλη ανησυχία για όσους θελήσουν να πάνε για σκι σε κοντινές χώρες. Με σοβαρές συνέπειες απειλεί ο πρόεδρος Μακρόν.

Για τις «ευάλωτες ομάδες»

Οι Γάλλοι, αυτοί που με αγωνία περιμένουν το εμβόλιο γιατί είναι και αυτοί που δυσπιστούν, μπορούν να ξέρουν ότι θα περιμένουν έως την ερχόμενη άνοιξη.

Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε τη στρατηγική του.

Βέβαια τα εμβόλια θα έλθουν και εδώ νωρίτερα, αλλά η Γαλλία χωρίς να ενοχλείται από την πρωτιά της Μεγάλης Βρετανίας που ανακοίνωσε ότι ξεκινάει προσεχώς τους εμβολιασμούς, δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει τις υποδείξεις της Ανώτατης Υγειονομικής Αρχής.

Ετσι, εξήγησε ο πρόεδρος, το πρώτο κύμα των εμβολίων προορίζεται για τις «πιο ευάλωτες ομάδες», ήτοι τα άτομα και τους εργαζόμενους στα γηροκομεία.

Χρονικά το τοποθέτησε τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, άτομα άνω των 50 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα, και δεύτερο κύμα εμβολιασμού, για το πλατύ κοινό πλέον, προβλέπεται για Απρίλιο με Ιούνιο.

Ανησυχία για τις χειμερινές διακοπές

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Είπε και άλλα ο πρόεδρος, δυσαρεστημένος που δεν υπήρξαν κοινές αποφάσεις για τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη.

Απείλησε με «περιοριστικά και αποτρεπτικά μέτρα» τους Γάλλους που θα ήθελαν να πάνε για σκι σε γειτονικές χώρες όπως Αυστρία, Ισπανία, Ελβετία, όπου λειτουργούν κανονικά ενώ στη Γαλλία τα τελεφερίκ παραμένουν κλειστά.

Πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται «πως είχε τέτοια ιδέα» ο πρόεδρος που εκ των πραγμάτων είναι μη υλοποιήσιμη.

Και ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ σε συνέντευξη στο κανάλι RMC φάνηκε ανίκανος να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι στα σύνορα.

Αλλοι θεωρούν ότι ο Μακρόν είχε την ιδέα για να ηρεμήσει τα πνεύματα των επιχειρηματιών στις γαλλικές Αλπεις που έχουν αρχίσει να επαναστατούν.

Πηγή: Deutche Welle

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr