Την αισιοδοξία του για τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Πρεμ Γουάτσα, στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του φόρουμ των Δελφών.

«Είχατε μεγάλη ύφεση και τα περιθώρια ανάπτυξης είναι πολύ μεγάλα», τόνισε ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα πολλοί Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα γυρίσουν.

Ο επικεφαλής του πολυεθνικού κολοσσού που κατέχει μεγάλο μερίδιο στη Eurobank εξήρε το έργο της κυβέρνησης τόσο στην πανδημία όσο και στην αναμόρφωση της οικονομίας.

«Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε δε τον κ. Μητσοτάκη «έναν πρωθυπουργό με εμπειρία».

«Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση»

«Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη», τόνισε ο Πρεμ Γουάτσα, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings Limited, στο δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά, στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο γνωστός επενδυτής μίλησε για τη χώρα καταγωγής του, την Ινδία, τονίζοντας πόσο τον θλίβει αυτό που γίνεται καθώς η κρίση εξέπληξε τους πάντες, όμως πλέον «εργάζονται πολύ σκληρά για να προχωρήσουν τους εμβολιασμούς». Όσον αφορά στη γενική εικόνα της χώρας, τόνισε ότι βλέπει σημαντικές ευκαιρίες στην Ινδία τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα πολύ σημαντικά βήματα – συμπεριλαμβανομένων των κολοσσιαίων μέτρων στήριξης από κεντρικές τράπεζες – που έγιναν για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που δημιούργησε η πανδημία και το ταυτόχρονο κλείσιμο δεκάδων χωρών.

«Η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά»

Εκτίμησε ότι με το άνοιγμα, η Ελλάδα θα τα πάει πολύ καλά και απαντώντας στις ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού παγκοσμίως, τόνισε ότι «η αίσθηση μου είναι ότι με την αναθέρμανση ο πληθωρισμός θα ενισχυθεί περισσότερο απ΄όσο πολλοί πιστεύουν».

Για το επόμενο διάστημα προέβλεψε ότι όσο η οικονομία ανακάμπτει, τα κέρδη των εταιρειών θα ανακάμπτουν, το ίδιο και οι μετοχές τους, ενώ έκανε και την εξής παρατήρηση: ενώ η κυβέρνηση Τραμπ μείωνε τη φορολογία των επιχειρήσεων, αυτοί που ωφελήθηκαν περισσότερο είναι το φτωχότερο 10% και αυτό δείχνει ότι η οικονομία λειτουργεί.

Ερωτηθείς για τις ανησυχίες που εκφράζονται για αντιστροφή της παγκοσμιοποίησης, ο κ. Πρεμ Γουάτσα απάντησε ότι «η παγκοσμιοποίηση είναι εδώ για να μείνει» και μην υποτιμάτε ποτέ τις πρωτοβουλίες της επιχειρηματικότητας.

Γιατί δεν έφυγα από την Ελλάδα

Ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, αποφάσισε να παραμείνει εδώ, καθώς γνώρισε τους ανθρώπους στην Ελλάδα, τους επιχειρηματίες και πίστεψε στη δυναμική της χώρας μας.

«Τώρα έχετε έναν πρωθυπουργό με την εμπειρία που θέλετε να έχει», είπε ο κ. Πρεμ Γουάτσα και τόνισε ότι «έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη».

Αιτιολογώντας την άποψή του, αναφέρθηκε στο φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις, το βελτιωμένο κλίμα στις αγορές και στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Θύμισε δε ότι το 2018 η Ελλάδα δεν είχε καμία πρόσβαση στις αγορές και τώρα δανείζεται με ελάχιστα επιτόκια και αυτή, όπως είπε, «είναι μία σημαντική αλλαγή για την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα επέστρεψε. Η πολιτική σταθερότητα επέστρεψε», είπε ο κ. Πρεμ Γουάτσα, ενώ εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα γυρίσουν.

«Το έχω δει να γίνεται στην Ινδία, που την είδαν ως ‘τη χώρα των ευκαιριών’», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr