Ο αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον νέο κοροναϊό στη Λωρίδα της Γάζας δεκαπλασιάστηκε μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες, ξεπερνώντας τα 1.000 κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση που ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η Παλαιστινιακή Αρχή.

Οκτώ θάνατοι

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας κατέγραψε 1.151 κρούσματα στη Γάζα, μεταξύ των οποίων οκτώ θανάτους, αναφέρει σε ανακοίνωση. Στις 25 Αυγούστου, ο αριθμός αυτός ήταν 113, εκ των οποίων ένας θάνατος.

Σε διάστημα 24 ωρών, μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας, 182 κρούσματα καταγράφηκαν στον πυκνοκατοικημένο θύλακα (των δύο εκατομμυρίων κατοίκων), φτωχό και υπό ισραηλινό αποκλεισμό τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.

Η Λωρίδα της Γάζας κατέγραφε μέχρι τότε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων και κρουσμάτων παγκοσμίως.

Μετά την εμφάνιση του ιού τον Μάρτιο, τα σημεία διέλευσης με το Ισραήλ και την Αίγυπτο είχαν κλείσει, εκτός εξαιρέσεων, και όσοι είχαν άδεια να εισέλθουν στη Γάζα απομονώνονταν επί τρεις εβδομάδες στα κέντρα καραντίνας.

Στη Δυτική Οχθη

Σχολεία, τζαμιά και οι αγορές παραμένουν κλειστά για την καταπολέμηση της διασποράς του ιού.

Στη Δυτική Οχθη, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει 25.633 κρούσματα, από τα οποία 178 θανάτους, σύμφωνα με τον χθεσινό απολογισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr