«Καλό βαθμό» πήραν οι ελληνικές τράπεζες από τον οίκο αξιολόγησης DBRS, ως προς τα «κόκκινα» δάνεια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε έκθεση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS, «οι ελληνικές τράπεζες βελτιώθηκαν στη διάρκεια του δύσκολου 2020 και στοχεύουν σε περαιτέρω μείωση των κινδύνων», αναφορά που σχετίζεται με την πρόοδο που έκαναν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας μας στη μείωση των «κόκκινων» δανείων τους.

Τα βασικά σημεία της έκθεσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, είναι τα εξής:

• Συνολικά, οι ελληνικές τράπεζες μείωσαν το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (NPE) κατά 50% σε ετήσια βάση, στο τέλος του 2020, και έχουν ανακοινώσει σχέδια για την περαιτέρω μείωσή του.

• Η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης τους, μέσω της αποκατασταθείσας και συνεχιζόμενης πρόσβασης στις αγορές κεφαλαίων για ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης, παράλληλα με κεφαλαιακές δράσεις, αναμένεται να επιτρέψει στις τράπεζες να απορροφήσουν την επίπτωση από τα νέα σχέδια διάθεσης NPE που ανακοίνωσαν.

• Η συνέχιση της επενδυτικής ζήτησης και ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης, που θα καθορίσουν πιθανόν την πορεία των δανείων, για τα οποία είχε δοθεί αναστολή πληρωμής δόσεων, θα είναι κρίσιμης σημασίας για να επιτύχουν οι τράπεζες τους στόχους τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr