Πληροφορίες που μετέδωσε το CNN το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) αναφέρουν ότι την ερχόμενη Κυριακή ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η συνάντηση θα γίνει μετά την επαφή που είχε ο Πομπέο με τον Νίκο Δένδια» αναφέρει η δημοσιογράφος Τζένιφερ Χάνσλερ η οποία καλύπτει θέματα του Λευκού Οίκου.

Ισχυροποίηση της παρουσίας των ΗΠΑ στην Αν.Μεσόγειο

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο φέρεται να του ζήτησε πιο εμφανή αμερικανική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη συνάντησή τους, στη Βιέννη, ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε με ντοκουμέντα τον παραλογισμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ευχαρίστησε τον Μάικ Πομπέο για την ξεκάθαρη δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Επίσης ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε στον αμερικανό ομόλογό του ότι η Τουρκία είναι η μόνη υπαίτια για την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και οφείλει να αποχωρήσει άμεσα από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ο κ. Δένδιας είπε πως του ανέπτυξε την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε: «Η σαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιτρέπει την παραμικρή παρερμηνεία. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω γι’ αυτή τη σαφή θέση του υπουργείου του και της αμερικανικής πλευράς».

Περαιτέρω επισήμανε: «ως γνωστόν, η Τουρκία κλιμακώνει την παραβατική της συμπεριφορά. Επιδιώκει έτσι την επιβολή τετελεσμένων. Η Τουρκία στρατιωτικοποιεί την κατάσταση. Εκθέτει με τον πιο προφανή τρόπο, την έλλειψη νομικών επιχειρημάτων από την πλευρά της».

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr