Άνοιξε και πάλι το λιανεμπόριο σήμερα Κυριακή με τη μέθοδο του click away, με τους καταναλωτές να καλούνται να υιοθετήσουν έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο για να πραγματοποιούν τα ψώνια τους.

Δειλά δειλά οι πρώτοι πελάτες βγήκαν στις αγορές με σκοπό να παραλάβουν αυτά που παρήγγειλαν.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες οι καταναλωτές δεν εισέρχονταν στο κατάστημα, αλλά παρέμεναν έξω από το κατάστημα περιμένοντας να τους δώσουν τα ψώνια τους. Ανά χείρας είχαν το αποδεικτικό μήνυμα που είχαν λάβει με την παραγγελία τους, την ώρα και την ημερομηνία που πρέπει να παραλάβουν τα προϊόντα τους.

Τα καταστήματα που άνοιξαν σήμερα για πρώτη φορά ανέμεναν τους πελάτες στις εισόδους, έχοντας έτοιμη την παραγγελία τους και ανά χείρας το POS προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή πληρωμής. Μερικοί μαγαζάτορες έστησαν ταμειακές μηχανές τους στις εισόδους των καταστημάτων μαζί με αντισηπτικά.

Η φωτογραφία της ημέρας ήταν σίγουρα αυτή που δείχνει μια κυρία να δοκιμάζει παπούτσια μες στη μέση του δρόμου. Πάντως ο κ. Γεωργιάδης είχε αναφέρει ότι οι δοκιμές ρούχων δεν επιτρέπονται.

H κίνηση πάντως δεν ήταν αυξημένη, ωστόσο καθοριστικό ρόλο γι’ αυτό έπαιξε και ο καιρός.

Στις 12:00 το μεσημέρι στην καρδιά του λιανεμπορίου, στην Ερμού, η κίνηση ήταν περιορισμένη, λίγοι ήταν και οι καταστηματάρχες που περίμεναν τους πρώτους πελάτες ύστερα από περίπου ένα μήνα. Την ίδια ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι καταναλωτές επίσης λιγοστοί, καθώς και στη συμπρωτεύουσα υπήρξαν πολλοί που προτίμησαν να κάνουν τις αγορές τους εξ’ ολοκλήρου μέσω e-shop.

Υπενθυμίζεται πως το λιανεμπόριο ξεκίνησε  τη λειτουργία του από σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου για τα καταστήματα που το επιθυμούν, ενώ βιβλιοπωλεία και κομμωτήρια ανεβάζουν ρολά από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση πρέπει να γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033.

Σημειώνεται πως από τις 7 Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν και πάλι οι επιχειρήσεις εποχιακών χριστουγεννιάτικων ειδών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr