Νέο υψηλό τετραμήνου «έπιασε» σήμερα η τιμή του χρυσού, καθώς αρκετοί επενδυτές έχουν γυρίσει την πλάτη στις χρηματιστηριακές αγορές φοβούμενοι τους κλυδωνισμούς που προκαλούν οι φόβοι για τον πληθωρισμό, επιλέγοντας την ασφάλεια των commodities και δη, του πολυτιμότερου μετάλλου.

Είχε προηγηθεί ένα διάστημα υποχώρησης της τιμής του με φόντο τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας και τα θετικά μηνύματα για την επιστροφή στην κανονικότητα χάρη στους εμβολιασμούς. Όμως, η αναζωπύρωση της συζήτησης για τον πληθωρισμό και την αντίδραση της Fed άλλαξε τα δεδομένα.

Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίτερα ο χρυσός “έσπασε” το ψυχολογικό όριο των 1.900 δολαρίων την ουγγιά και μάλιστα φτάνοντας ως και στα 1.904,12 στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στα επίπεδα αυτά τα κέρδη του για το μήνα ξεπερνούν το 7%, που σημαίνει πως ο Μάιος πιθανότατα θα είναι ο καλύτερος μήνας για το πολύτιμο μέταλλο από τον περασμένο Ιούλιο.

Βέβαια, κατά πόσο το ράλι αυτό θα έχει διάρκεια δεν είναι βέβαιο, με τους αναλυτές να παρουσιάζουν αντικρουόμενες απόψεις.

Για παράδειγμα η UBS σε σημείωμα της ανάφερε πως θεωρεί ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ θα καταλαγιάσουν τους επόμενους μήνες, δικαιώνοντας την μετριοπαθή στάση της Fed και άρα τη διατήρηση της σημερινής νομισματικής πολιτικής και αυτό θα δημιουργήσει και πάλι καθοδικές πιέσεις, τους επόμενους μήνες, στην τιμή του χρυσού. Αν και για την ώρα το ράλι… καλά κρατεί!

Πηγή: ΟΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr