Δεν υπάρχουν στοιχεία για οργανωμένο σχέδιο πίσω από τη φωτιά στη Μόρια, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Για να πούμε ότι ήταν σχέδιο η πυρκαγιά στη Μόρια θα πρέπει να έχουμε στοιχεία ότι κάποιοι το επεξεργάστηκαν και το εκτέλεσαν, τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν», ανέφερε αρχικά στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Για το γεγονός ότι υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που πανηγύριζαν για τη φωτιά στη Μόρια, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να μπω σε θεωρίες συνωμοσίας».

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Ας μείνουμε στο πραγματικό γεγονός ότι κάποιοι αρνήθηκαν την καραντίνα μετά τη διαπίστωση 35 κρουσμάτων και των εντοπισμό όσων ήρθαν σε επαφή μαζί τους και στη συνέχεια αυτοί αντέδρασαν και προέβησαν σε αυτές τις πράξεις. Όλα αυτά θα ερευνηθούν, θα αποδοθούν ευθύνες, θα γίνουν δικογραφίες».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, μετά την πυρκαγιά: «Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι πρώτον η δημόσια υγεία, δηλαδή να εντοπιστούν τα κρούσματα και οι επαφές τους, έτσι ώστε να μπουν σε καραντίνα.

Το δεύτερο είναι η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού και η ασφάλεια των προσφύγων των ίδιων. Το τρίτο ζήτημα είναι ότι υπήρχε μία μεγάλη κινητοποίηση και δεν είχαμε κανένα θύμα».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 12-13.000 άνθρωποι εκεί, 3.500 είναι άστεγοι. Τις επόμενες ημέρες θα λυθεί αυτό το ζήτημα. Δεν πρόκειται να ταξιδέψει κανείς στο εσωτερικό της χώρας πλην των 400 περίπου ασυνόδευτων παιδιών, πολλά από αυτά θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη και κάποιων ευάλωτων ομάδων που θα μεταφερθούν σε δομές», πρόσθεσε.

Τι είπε για τους αρνητές της μάσκας στα σχολεία

Για τα σχολεία και την πιθανή παρέμβαση της αστυνομίας σε αυτά εάν δεν τηρούνται η κανόνες για τον κοροναϊό, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «δεν είναι θέμα δημόσιας τάξης και Αστυνομίας τα σχολεία».

«Εάν κάποιος θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του, αυτό είναι παράνομο», πρόσθεσε.

«Εάν κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει εμπόδια, το σχολείο θα καλέσει την αστυνομία. Η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά στα σχολεία. Μόνο με τηλεφώνημα από διευθυντές, λυκειάρχες ή γυμνασιάρχες και με εντολή εισαγγελέα θα επέμβει η Αστυνομία», είπε.

«Δεν παρεμβαίνει κανένας στους κανόνες λειτουργίας του σχολείου», τόνισε.

Τέλος, χαρακτήρισε «ηρωική» την προσπάθεια των πυροσβεστών στην Ανάβυσσο. «Δεν είχαμε θύματα και είχαμε μικρές υλικές ζημιές» σημείωσε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr