Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη νίκη του στις εκλογές της 28ης Μαΐου κέρδισε την τρίτη του προεδρική θητεία που θα τον διατηρήσει στην εξουσία για τουλάχιστον 25 χρόνια, ωστόσο οι αλλαγές που έκανε και το νέο υπουργικό συμβούλιο φαίνεται πως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις εντός του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Σεντάτ Μποζκούρτ στην εβδομαδιαία του στήλη στον ιστότοπο kisadalga, το γεγονός ότι έμειναν εκτός κυβερνητικού σχήματος έχει εκνευρίσει μέχρι πρότινος ισχυρά στελέχη του κόμματος και υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης του AKP, όπως ο Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο ο Σοϊλού δεν θα έδειχνε την ενόχλησή του σε μεγάλο βαθμό καθώς είναι πολιτικός, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει στην περίπτωση του Χουλουσί Ακάρ που θα έβρισκε τρόπους να δείξει τη δυσαρέσκειά του.

Ο Ακάρ σύμφωνα με τον Μποζκούρτ έδειξε τη δυσαρέσκειά του στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Άμυνας, ωστόσο ο Ακάρ θα έβρισκε τρόπο να αντιδράσει στην επιλογή του Ερντογάν.

Πώς έδειξε τη δυσαρέσκειά του ο Ακάρ

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος ο Ακάρ εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και δεν μπόρεσε να δείξει τη δυσαρέσκειά του. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έκανε στην Καισάρεια όπου εξελέγη βουλευτής.

Συγκεκριμένα είχε στηθεί μία τελετή υποδοχής για την επίσκεψη του νέου υπουργού Περιβάλλοντος της Τουρκίας, Μεχμέτ Οζχασεκί. Στη συγκεκριμένη τελετή υποδοχής θα έπρεπε να δώσει το παρών ο Ακάρ όπως και η επίσης εκλεγμένη βουλευτής Αϊσέ Μποχιουρλέρ, καθώς ο Οζχασεκί είχε εναντιωθεί στην υποψηφιότητά της.

Τελικά η Μποχιουρλέρ πείστηκε να παρευρεθεί όχι όμως και ο Ακάρ, ο οποίος με τη δικαιολογία ότι… μετακόμιζε δεν πήγε στην τελετή.

Πηγή: in.gr