Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαντιάγο στην Χιλή, κατά τη διάρκεια μιας αποτυχημένης ληστείας σε ένα θωρακισμένο φορτηγάκι, το οποίο επρόκειτο να παραλάβει 32,5 εκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα από το Μαϊάμι.

Τα χρήματα μεταφέρονταν από ένα αεροσκάφος της εταιρείας Latam και επρόκειτο να τα παραλάβουν υπάλληλοι της τοπικής εταιρείας υπηρεσιών ασφαλείας Brinks, όταν ένοπλοι ληστές προσπάθησαν να τα αρπάξουν.

Επενέβησαν αστυνομικοί και τους απώθησαν, ανέφερε ο εισαγγελέας Εντουάρντο Μπαέσα, που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Ένας εργαζόμενος στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) και ένας από τους δράστες σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Σφοδρή ανταλλαγή πυρών

Οι ληστές, δέκα συνολικά σύμφωνα με τις Αρχές, έφτασαν στο αεροδρόμιο στις 7.30 το πρωί, επιβαίνοντας σε τρία οχήματα.

Άνοιξαν δια της βίας μια πύλη και έφτασαν στη ζώνη του αεροδρομίου όπου είχε σταθμεύσει το θωρακισμένο βανάκι, περιμένοντας να παραλάβει τα χρήματα.

Οι φρουροί ασφαλείας τούς αιφνιδίασαν και οι δράστες έφυγαν, αφού πυρπόλησαν δύο από τα οχήματα με τα οποία είχαν φτάσει στην περιοχή.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Μονσάλβε, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι δράστες μπήκαν στο αεροδρόμιο, αφού προηγουμένως έδεσαν έναν φρουρό ασφαλείας.

«Υπήρξε σφοδρή ανταλλαγή πυρών», ανέφερε, τονίζοντας ότι οι φρουροί «απέτρεψαν μια ληστεία από καλά οργανωμένους και βαριά οπλισμένους» κακοποιούς.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει και άλλες ληστείες μεγάλων χρηματικών ποσών από το αεροδρόμιο Αρτούρο Μερίνο Μπενίτες της χιλιανής πρωτεύουσας.

Το 2017, μια ομάδα ενόπλων άρπαξε περισσότερα από 18 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τρία χρόνια αργότερα ληστές έκλεψαν 15 εκατομμύρια δολάρια από ένα θωρακισμένο φορτηγάκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: in.gr