Ο Ζοζέπ Μπορέλ επανέλαβε πως δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία προς την ρωσική πλευρά. «Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία για τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου», υπογραμμίζει με ανάρτησή του στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Παράλληλα μίλησε για «ακόμη μία παράλογη και μαζική επίθεση με ρωσικούς πυραύλους στην Ουκρανία, οι οποίοι καταστρέφουν αδιακρίτως υποδομές και ιατρικές εγκαταστάσεις, στοχεύοντας και σκοτώνοντας σκόπιμα αμάχους». «Η υποστήριξή μας στην Ουκρανία θα συνεχιστεί, αμείωτη», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Μπορέλ.

Μπορέλ: «Βάρβαρη αφύπνιση για όλους ο πόλεμος της Ουκρανίας»

«120+ πύραυλοι πάνω από την Ουκρανία εκτοξεύθηκαν από τον ”κακό ρωσικό κόσμο”»

Σημειώνεται ότι νέες επιθέσεις πραγματοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις από το πρωί της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, με τον προεδρικό σύμβουλο Μιχάιλο Ποντολιάκ να κάνει λόγο για πάνω από 120 πυραύλους.

«120+ πύραυλοι πάνω από την Ουκρανία εκτοξεύθηκαν από τον ”κακό ρωσικό κόσμο” για να καταστρέψουν κρίσιμες υποδομές και να σκοτώσουν μαζικά αμάχους», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στην ανάρτησή του σημείωσε επίσης, αναφερόμενος σαρκαστικά στις πρόσφατες δηλώσεις από την πλευρά της Ρωσίας σχετικά με το τι θα απαιτούνταν για να σημειωθεί πρόοδος προς μια ειρηνευτική διευθέτηση: «Αναμένουμε περαιτέρω προτάσεις από τους ”ειρηνευτές” σχετικά με την ”ειρηνική διευθέτηση”, τις ”εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσική Ομοσπονδία” και [το] ανεπιθύμητο των προκλήσεων.»

«Η Τουρκία να μην προσφέρει στη Ρωσία λύσεις παράκαμψης»

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Μπορέλ επεσήμανε ότι η ΕΕ και η Τουρκία αποτελούν τελωνειακή ένωση και, ως εκ τούτου, παρέχουν ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων, η οποία περιλαμβάνει και τα εμπορεύματα «διπλής χρήσης».

Δηλαδή τα εμπορεύματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολιτικούς και στρατιωτικούς σκοπούς. Είναι σημαντικό η Τουρκία να μην προσφέρει στη Ρωσία λύσεις παράκαμψης, προειδοποίησε ο Μπορέλ.

Πηγή: in.gr