Τα κρυπτονομίσματα «δεν έχουν ουσιαστική αξία» και οι άνθρωποι που επενδύουν σε αυτά θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας (BOE) Άντριου Μπέιλι.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για το ράλι που καταγράφουν τα κρυπτονομίσματα τους τελευταίους μήνες, ο Μπέιλι υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι τούς έχουν αποδώσει αξία, δεν σημαίνει κι ότι έχουν ουσιαστική αξία και τόνισε: «Θα το πω για άλλη μια φορά. Αγοράστε τα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα τα χρήματά σας».

Προειδοποιήσεις και από τη βρετανική FCA

Ανάλογες προειδοποιήσεις διετύπωσε και η βρετανική αρχή FCA, η οποία σε πρόσφατη έκθεσή της είχε γράψει ότι «επένδυση σε κρυπτονομίσματα, ή οι επενδύσεις και ο δανεισμός που συνδέονται με αυτά, γενικά συνεπάγεται την ανάληψη πολύ υψηλών κινδύνων με τα χρήματα των επενδυτών. Εάν οι καταναλωτές επενδύουν σε αυτούς τους τύπους προϊόντων, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους»

Το Bitcoin έχει αυξηθεί πάνω από 90% μέχρι στιγμής φέτος, χάρη εν μέρει στο αυξανόμενο ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές και εταιρικούς αγοραστές όπως η Tesla.

Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα φέτος και η αξία των συμμετοχών της έχει από τότε αυξηθεί σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια .

Οι υποστηρικτές του bitcoin το βλέπουν ως επένδυση παρόμοια με αυτή του χρυσού, τονίζοντας ότι μπορεί να λειτουργήσει ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.

Ωστόσο, οι σκεπτικιστές θεωρούν το bitcoin ως φούσκα της αγοράς που περιμένει να σκάσει.

Εκτός από το bitcoin ακόμα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφουν οι ανταγωνιστές του, το Ether με άνοδο 360% και το dogecoin που αν και ξεκίνησε ως ένα αστείο ενισχύεται κατά 12.500%.

Πηγή: ΟΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr